Napoleone o millefoglie di melanzane alla caprese - Millefoglie de vinete in stil "caprese"




ingredienti :
melanzana tagliata a fette molto sottile
pomodoro a fette sottile
mozzarella a fettine
funghi *
sale, olio
basilico
contorno :
patate cotte con la buccia ( e perche novelle non sbucciate ) schiacciate a metà e condite con sale, pepe e olio
funghi grigliati
con le fette di melanzane spennellate con olio e salate fritte sulla griglia o in una padella antiaderente iniziamo a construire le millefoglie ( o il Napoleon ). Una fetta di melanzana, una di pomodoro salato, una fetta di mozzarella e una foglia di basilico e solo se volete funghi a fettine grigliati... e cosi via ...
si puo' servire come antipasto o insalata o come un secondo vegetariano ( in questo ultimo caso con un contorno di patate)
in romana:


ingrediente :
vinata taiata felii foarte subtiri
rosie taiata felii
mozzarella felii
ciuperci *
sare,ulei
busuioc
garnitura :
cartofi fierti in coaja si pentru ca erau cartofi noi nu le-am mai curata coaja ( dar o puteti face daca va deranjeaza ) , striviti pe jumatate ( nu ca pentru piure ) si condimentati cu sare, piper si ulei
felii de ciuperci coapte pe gratar sau tigaia de teflon
cu feliile de vinete unse cu ulei si sarate, perajite pe gratar sau in tigaia de teflon incepem sa construim "turnurile" . O felie de vinata, una de rosie sarata, una de mozzarella , o frunza de busuioc si daca vreti si felii de ciuperci coapte la gratar. Si tot asa ...
se poate servi ca aperitiv sau salata sau ca un felul doi vegetarian alaturi de o garnitura ( in acest ultim caz o garnitura de cartofi )

nota : millefoglie se mai numeste si Napoleon dupa numele prajiturii in varianta franceza din foi si crema .. prajitura asemanatoare cu cremsnitul nostru

2 commenti:

roxana ha detto...

Arata minunat turnuletele tale, si elegante, si sunt convinsa ca si gustoase, o combinatie clasica de arome de vara, bravo, Cristina!

Cristina ha detto...

Roxana mersi ... rulori deja facusem dupa ideea Irinei dar nu vroim nici sa bag a cuptor in stil musaca sau parmigiana asa ca ...am improvizat
sa iti faci stoc de lamii caci merita .. eu fac limonada cam la 2-3 zile, am ciuntit rozmarinul de tot :-)) Cred ca vara asta o sa traiesc din "citronada" asta si din iaurt :-)))

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