Pollo al forno con limone e rosmarino - Pui la cuptor cu lamiie si rozmarin

pollo intero o a tranci, solo fusi o solo petto .. quello che piace di piu' a voi
limone
rosmarino
succo di limone
olio e acqua o brodo
sale grosso*

In una teglia con poca acqua o brodo mettiamo i pezzi di pollo spennellati di olio e succo di limone, con il rosmarino e le fette di limone ( le fette che ho usato erano in salamoia per questo non ho aggiunto il sale grosso degli ingredienti*) .

Copriamo la teglia con alluminio e inforniamo nel forno già caldo, al fuocco medio-alto ( cca 200 °C) fino quando il pollo e pronto ( se è a tranci sarà pronto prima che un pollo intero). Lasciamo per alcuni minuti a cuocere senza alluminio o coperchio per fare la crosticina.

in romana:



un pui taiat bucati, doar pulpele sau pieptul sau intreg (cum vreti )
lamiie
suc de lamiie
rozmarin
ulei si apa sau supa
sare grunjoasa *

Puiul uns cu ulei si sucul de lamiie il punem intr-o tava impreuna cu putina apa sau supa, rozmarinul, feliile de lamiie ( cele folosite de mine erau in saramura deci nu am mai pus sarea * din reteta ).

Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu un capac si coacem in cuptorul deja cald, la temperatura putin mai mult decit mediu ( cca 200 °C ) pina cind e copt. Scoatem folia de aluminiu sau capacul si mai coacem pina se devinte crocant.




5 commenti:

michela ha detto...

Io anche lo faccio ma senza acqua...lo sfumo con un po' di vino e prima di cuocerlo in forno lo faccio rosolare in padella con olio ed aglio.

Cristina ha detto...

Michela e una buona idea. Grazie. Provero la prossima volta cosi rosolato. Ho aggiunto brodo ma solo un paio di cucchiai .. avevo paura che mi bruccia la teglia :-)

Alhambra ha detto...

reteta ta super m-a inspirat, asa ca am adaptat-o la ce-aveam prin casa; din pacate n-aveam esentialul rozmarin, dar....am facut asa:
- am uns bucatile de pui cu o marinata facuta din suc de la jumatate de lamaie, ulei de masline (cat vreti), putina Vegeta (sau sare), busuioc, cimbru si marar, am bagat totul impreuna cu cealalta jumate de lamaie facuta felii, sosul de la marinata si putina apa intr-o punga de plastic pentru cuptor. Spre final am rupt punga sa se rumeneasca un pic. Multam de idee ! O sa-mi cumpar si rozmarin sa fac ca-n reteta corecta...

Cristina ha detto...

Alhambra e musai sa iti cumperi rozmarin :-)) cel mai bine ar fii o plantuta de pus la fereastra la soare ... Si dc ai vreodata chef sa faci si lamii in saramura sa vezi ce bun e puiul cu ele yammyyy ... eu trebuie sa imi cumpar o punga din asta minune cum ai folosit tu ca nu am mai mincat de ani buni pui la punga ..
Te-ai orientat vad la condimente :-))

Alhambra ha detto...

mi-e frica cu plantutele la soare, ca am pus busuioc si coriandru si marar si numa busuiocu a rezistat si a crescut, din cauza ca-i prea mult soare in balcon...
cat despre condimente, era greu sa nu ma orientez, sunt preferatele mele :P

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