Tacchino al pomodoro e olive - Curcan cu rosii si masline


sovra coscia di tacchino
2 spicchi d'aglio
1 tazza di passata grossa di pomodoro
1 tazza di brodo di carne
una manciata di olive nere
farina, sale, pepe e olio

amalgamiamo la farina con il sale e il pepe in un piatto.
infariniamo la carne già tagliata a striscie
frigere la carne nel olio a fuocco basso

togliere la carne della padella e frigere per un minuto i spicchi d'aglio e dopo agiungere la passata di pomodoro e il brodo, quando inizia a bollire aggiungere la carne e le olive e lasciare a cuocere a fuocco basso fino quando la carne e pronta.


contorno :

purea di patate o riso lessato e insalata verde



in romana:



pulpa de curcan
2 catei de usturoi
1 ceasca de suc de rosii cu pulpa
1 ceasca de supa
o mina de masline negre
faina, sare, piper si ulei


amestecam faina cu sare si piper intr-o farfurie
trecem carnea taiata in fisii prin faina si o scuturam bine
prajim carnea citeva minute la foc mic
scoatem carnea din tigaie si adaugam usturoiul pe care il prajim 1 minut fra sa il ardem si apoi adugam sucul de rosii si supa
cind incepe sa clocoteasca adugam carnea si maslinele si lasam sa fiarba la foc mic pina cind carnea este fiarta bine


garnitura: piure de cartofi sau orez fiert si salata verde

2 commenti:

Nicoleta ha detto...

Si noua ne place sosul asta, eu fac cu pui.
Cand ai timp ,treci pe la mine ...adica pe blog.

Bucataria-Paradis ha detto...

Foarte bine arata carnea asta de curcan.Sintem fan curcan si pui(noi nu prea papam carne de pork),si sigur 100% o prestez.Am salvat-o.Mersi Cristina.

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