Dolce con la zucca - Placinta cu dovleac



impasto #1 :

15 cucchiai farina OO
15 cucchiai acqua frizante
7 cucchiai olio (mais, girasole )


impasto #2:

2 cucchiai burro o margarina
2 cucchiai farina OO


ripieno :

350 gr polpa di zucca già cotta nel forno
5-6 cucchiai zucchero
2 cucchiai gherigli di noci tritate
1/4 cucchiaino cannella

1 cucchiaio semolino o pangratato

zucchero a velo


- amalgamare tutti gli ingredienti per il primo impasto e stendere una sfoglia ( non troppo sottile)
- spennellare il primo impasto con una crema ottenuta amalgamando il burro/margarina con la farina ( impasto 2)
- arrotolare tutto e mettere in una ciotola nel frigo per 30 minuti

- cuocere nel forno la zucca tagliata a spicchi
- togliere la polpa cotta con un cucchiaio e frullare con il frullatore a imopersione o passare nella passaverdure
- aggiungere zucchero, cannella e noci e amalgamare


- prendere l'impasto dal frigo e dividere in due
- stendere con la prima metà una sfoglia della grandezza della vostra teglia
- spolverare con semolino
- versare il ripieno e stenderlo dello stesso spesore su tutta la sfoglia
- stendere la sfoglia con la seconda parte del impasto e coprire il ripieno
- buccherelate con la forcheta qua e là la sfoglia di sopra


- infornate a 180-200 °C nel forno già caldo per 40-45 minuti o quanto basta ...

- lasciate raffredare e spolverate con zucchero a velo, tagliate a quadrati


in romana :


aluat #1 :

15 linguri faina OO
15 linguri apa minerala
7 linguri ulei (piorumb, floarea soarelui )


aluat #2:

2 linguri unt sau margarina cremos
2 linguri faina OO


umplutura :

350 gr pulpa dovleac copt deja (sau mai multa dc vreti un strat mai gros)
5-6 linguri zahar
2 linguri miez de nuci pisate
1/4 lingurita scortisoara

1 lingura de gris


- amestecati toate ingredientele pt aluatul nr.1 si intindeti o foaie nu foarte subtire
- ungeti in mod uniform primul aluat cu crema obtinuta din al doilea aluat
- rasuciti totul si asezati intr-un astron la frigider per cca 30 minute

- coaceti in cuptor dovleacul taiat in felii
- scoateti cu o lingura pulpa coapta de pe fiecare felie de dovleac si o mixati in vblender sau cu mixerul vertical sau cu o furculita
- adaugati zaharul, scortisoara si nucile si amestecati bine


- aluatul din frigider il impartiti in doua
- intindeti prima jumatate dupa dimensiunea tavii pe care o aveti
- presarati cu gris
- varsati umplutura si nivelati de aceeasi grosime pe toata suprafat foii
- intindeti si a doau foaie cu care veti acoperi umplutura
- gauriti ici si colo cu o furculita foaia de deasupra

- coaceti la 180-200 °C in cuptorul deja cald pt cca 40-45 minute sau cit e nevoie ca sa rezulte o placinta frumos aurie ..

- dupa ce se raceste presarati cu zahar pudra, taiati in patrate
aluatul este dupa o reteta a Monei pe care nu o mai gasesc ca sa pun linkul .. Mona pls

7 commenti:

michela ha detto...

Buona buona..copiata.

Cristina ha detto...

E molto buono, l'ìimpasto sembra la pasta sfoglia ma non cosi grassa, è molto econmomico e rapido ...

Mona ha detto...

bere am gasit...dar dovleac ba...ma multumesc cu placinta ta (din poza, of corse )..

pupiceeeee

nini ha detto...

bello,un nuovo dolce con la zucca!!!

Cristina ha detto...

Grazie Nini !

roxana ha detto...

Eu o astept pe Lili, prietena mea sa faca placinta cu dovleac, pana atunci eu am facut-o pe cea de mere, doar doar trece pofta. Imi place ce minunate retete ai in ton cu sezonul, arome de toamna, yummmmmmmy.

Cristina ha detto...

Roxi dar prietena ta Lili n-are blog?? eu te rog sa ii transmiti rugamintea mea de a incepe unul in acest caz ... Placinta ai facut-o tot cu foile astea ale Monei ?? tare bune ...

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