Flädlesuppe - Zuppa con le crepes - Supa cu clatite



una ricetta tedesca semplice e molto buona

ingrediente :
brodo di carne filtrato ( il mio è di pollo ) : pollo, carota, cipolla, sedano, acqua, sale
crepes (2-3 crepes per ogni piatto ) : uovo, farina, sale, acqua frizzante q.b. per ottenere una pastella molto liquida, olio per spennellare la padella

- le crepes devono essere fredde, meglio preparate con un giorno prima
- arrotolate ( le crepes) e tagliate a striscioline sottili, le mettiamo nel piato ( preferibilmente caldo )
- sopra le crepes versiamo con un mestolo il brodo molto caldo



qui vuole può aggiungere prezzemolo tritato o erba cipollina tritata



in romana :

o reteta germana simpla si foarte buna


ingrediente:

supa de carne (a mea este de pui ) : pui, cmorcov, ceapa, telina tulpini, apa si sare
clatite ( 2-3 clatite mici pt fiecare portie) : ou, faina, sare, apa mineala cit e nevoie pt a obtine un aluat destul de lichid si ulei pt a unge tigaia

- clatitele trebuie sa fie reci, chiar mai bune sunt cele pragatite cu o zi inainte
- rasucite ( clatitele) si taiate fisii inguste le punem in farfuria incalzita
- turnam peste clatitele din farfurie cu polonicul supa incalzita

cine vrea poate sa adauge patrunjel tocat sau chives / ceapa ciorii tocata

4 commenti:

essenza di vaniglia ha detto...

ciao cristina!
dalle mie parti un piatto molto simile a questo viene chiamato "scrippelle mbusse" (crespelle bagnate in italiano), è tipico teramano e la mia nonna lo cucina sempre nei giorni di natale!
complimenti per il blog!
a presto!

Cristina ha detto...

Ciao Essenza di vaniglia, benvenuta e grazie per il complimento. Ti aggiungo ai miei preferiti.
Il brodo e molto buono e porta con se un sapore d'infanzia e coccole.

Mona ha detto...

ciao cris !...incep si eu asa , ca si precedesorii mei...hahaha

...inventivi nemti...supa cu clatite chiar nu am facut(si nici nu am mancat)niciodata..merita incercat..este ceva inedit..

pupiceeeee

ps. poate vb maine dupa amiaza

Cristina ha detto...

Mona te astept dupa amiaza "la vorbitor ":-)
Fata asta care a scris primul mesaj spune ca si bunica ei italianca get beget le face in special in zilele de Craciun, se numesc clatite inmuiate, imi place mult cum suna :-) si ca e reteta tipica din zona lor, in centrul italiei ..lumea asta e cit o batista :-))

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