Millefoglie di patate ( cartofi)






patate
mozzarella o scamorza (affumicata )
1 cucchiaio sale grossa
1 cucchiaino di olio
erbe aromatiche ( timo, rosmarino, aneto)


- sbucciate le patate, lavatele ed affettatele a fette sottilissime
- lavate, mondate e tritate le erbe aromatiche
- in una ciotola mescolatele insieme l'olio, sale. le erbe tritate e le fette di patate
- infornate nel forno già caldo alla temperatura massima, sulla teglia con la carta da forno le fette di patate condite
- formate le millefoglie di patate : una fetta di patata cotta, una fetta di mozzarella o di scamorza, l'ultima deve essere una fetta di patata
- e infornate di nuovo per alcuni minuti solo fino quando il formaggio si scioglie



in romana :




cartofi
mozzarella sau scamorza sau alt tip de cascaval chiar si afumat
1 lingura de sare grunjoasa
1 lingurita de ulei
plante aromatice (cimbru, rozmarin, marar)




- curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii cit mai subtiri
- spalati, curatati si tocati plantele aromate
- intr-un castron amestecati uleiul, sarea, verdeata si feliile de cartofi
- coaceti in cuptorul deja incalzit la maxim feliile de cartofi condimentate in tava pe hirtie de copt
- formati turnuri din felii de cartof deja coapte si felii de cascaval, ultima fiind mereu o felie de cartof
- incalziti din nou in cuptor pina cind brinza/cascavalul se topeste

6 commenti:

unika ha detto...

una ricettina deliziosa...complimenti
Annamaria

Mona ha detto...

super bun...cartofi si branza(cascaval)...nu fi rautacioasa si manca numai tu tot (sau deja i-ai mancat)...pastreza-mi si mie un "turnulet" ca vin o fuguta pana la tine...
pupiceee

Bucataria-Paradis ha detto...

Arata tare bine,si cred ca sint yami.Azi m-am gindit la gratin de cartofi...daca gasesc brinza afumata voi presta.Mersi Cristina.

Cristina ha detto...

Benvenuta Annamaria (Unika) e grazie per i complimenti!
Ciao
Cristina

Cristina ha detto...

Mona cum bine te-ai gindit cind am publiocat reteta cartofii nu mai existau :-)) Buni si usor de facut dar cum am mai zis si cu alte ocazii tu vino ca pe urma iti pregatesc tot ce vrei .. pupici

Cristina ha detto...

Paradis multumesc mult, ma bucur ca iti place ... ma gindeam aseara ca ar merge si cu niste brinza topita sau brinza crema cu diverse arome ( verdeata, sunculita, usturoi ... ) : ungi feliile de cartof cu un cutit sau pui cit o unghie cite o "bulina" de brinza intre felii .. in cuptor oricum se topeste, cartofii sunt deja calduti ...

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