Riciclo ricetta : Fritelle di zucchine alle erbe - Chiftelute de dovlecei cu verdeata


avanzi del ripieno delle zucchine alle erbe aromatiche e formaggio
alcuni cucchiai di farina OO q.b.
olio

ho aggiunto della farina nel ripieno avanzato
con uno cucchiaio ho versato in una padella con del olio caldo, fritte e servite tiepide.


in romana:

resturile de la reteta dovlecei umpluti cu brinza si verdeata
faina OO cit e nevoie ca sa obtinem o compozitie care sa poata fii turnata cu lingura
ulei

am adaugat faina la umplutura si cu o lingura am turnat in uleiul incins, am prajit si le-am servit caldute aproape reci.

6 commenti:

Mestolo e Paiolo ha detto...

Finalmente anche per me sono arrivate le ferie, ci vediamo tra 2 settimane. C'è un premio per te!
Un abbraccio,
Stefano

ebalsemin ha detto...

Ciao hai un piccolo premio d'amicizia da ritirare su http://veneziaeme.blogspot.com

brii ha detto...

queste le riconosco..vero cri!
bravissima come sempre!
bacioniii

Cristina ha detto...

sono le zucchine "molto Brii" :-))
bacionii

Alhambra ha detto...

Cristina, ce inseamna 'resturile...'? ca io am 3 dovlecei intregi si vreau sa fac chiftelutele da` nu m-am prins ce sa fac, sorry...un pic de ajutor?

Cristina ha detto...

Alhambra eu aveam umplutura ramasa de la reteta aia ( putin orez fiert+ brinza + miez de dovlecel )

dar daca tu vrei sa faci chiftele din dovlecei atunci :
- razi dovleceii ( asa intregi)
- adaugi un ou batut
- optional adaugi putina brinza rasa sau strivita cu furculita dc e telemea / feta sau ce fel de brinza ai tu in casa si vrei sa pui ... poti sa faci chiftelute si fara brinza
- adaugi sare dc brinza nu e f sarata si piper dc iti place cu piper
- adaugi verdeata dupa cum iti place tie : marar, patrunjel, menta, busuioc asta tine de cum iti place tie ...
- si ultima adaugi faina si amesteci cit sa se formeze un aluat mai grosut dar destul de curgator in stilul celui de clatite ... pe care il vei lua cu lingura si il vei turna in tigaia cu ulei incins sau chiar doar o igaie antiaderenta pe pare ai uns-o cu ulei cum se face pt clatite.

Orezul nu era obligatoriu, la mine s-a nimerit pt ca facea parte din umplutura dovleceilor ... si pt ca era extrem de putin dar nu tb s ate complici sa fierbi orez ca sa faci reteta fix ca asta -- nu e o reteta de sine statatoare ci un mod de a folosi resturile ramase dc obiectivul principal sunt dovleceii umpluti ca in cealalalta reteta.

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