Zucchine ripiene di patate - Dovlecei umpluti cu cartofi


2 zucchine
2-3 patate medi
formaggio (1-2 cucchiai ricotta fresca , 1 cucchiaio fetta schiacciata con la forchetta , 1-2 cucchiai pecorino romano grattugiato )
1 uovo
sale, pepe

- le zucchine sbollentate, tagliate a metà nel senso della lunghezza e scavate
- le patate sbucciate e lessate in acqua e sale e schiacciate con lo schiacciapatate
- agiungiamo nelle patate la polpa scavata delle zucchine, l'uovo e il formaggio
- con il composto riempiamo le zucchine e inforniamo a 180 °C fino quando soranno dorate.


in romana:

2 dovlecei
2-3 cartofi de marime medie
brinza care va place voua (eu am pus 1-2 linguri ricotta proaspata , 1 lingura fettastrivita cu furculita , 1-2 linguri pecorino romano ras )
1 ou
sare, piper

- dovleceii opariti i.am taiat in doua pe lungime si am scobit miezul cu unelata speciala sau cu lingurita dc nu aveti altceva
- cartofii curatati de coaja sau chiar in coaja cum vreti sunt fierti si apoi curatati dc e cazul si striviti ca pentru piure
- adaugam in piurelul de cartofi pulpa dovleceilor strivita si ea , oul batut si brinza
- umplem "cojile" de dovlecei cu aceasta compozitie de cartofi si coavem dovleceii in cuptorul gata incalzit, la 180 °C pina cind rezulta frumos aurite.

2 commenti:

Mona ha detto...

ce pofta mi-ai facut de dovlecei !!
..chiar ieri i-am terminat cand am facut un rizzoto...astazi am programat o deplasare pana la supermarket si daca gasesc am sa cumpar sa fac si eu , ca asa cu cartofi nu am facut...

Cristina ha detto...

Mona dupa ce i.am gustat mi-am dat seama ca merg si fara brinza de post, sa pui si niste verdeata : patrunjel, marar caci era in reteta dar eu am uitat sa-l pun.

In plus o fata a facut si cu vinata umpluta cu cartof, iar ma gindeam ieri ca dc pregateam si un sos de rosii sau alb depinde de chef mergeau si mai bine... ramine pe data viitoare.

Ultimi commenti