sabato 13 settembre 2008

Zucchine ripiene di patate - Dovlecei umpluti cu cartofi


2 zucchine
2-3 patate medi
formaggio (1-2 cucchiai ricotta fresca , 1 cucchiaio fetta schiacciata con la forchetta , 1-2 cucchiai pecorino romano grattugiato )
1 uovo
sale, pepe

- le zucchine sbollentate, tagliate a metà nel senso della lunghezza e scavate
- le patate sbucciate e lessate in acqua e sale e schiacciate con lo schiacciapatate
- aggiungiamo nelle patate la polpa scavata delle zucchine, l'uovo e il formaggio
- con il composto riempiamo le zucchine e inforniamo a 180 °C fino quando saranno dorate.


in romana:

2 dovlecei
2-3 cartofi de marime medie
brinza care va place voua (eu am pus 1-2 linguri ricotta proaspata , 1 lingura fettastrivita cu furculita , 1-2 linguri pecorino romano ras )
1 ou
sare, piper

- dovleceii opariti i-am taiat in doua pe lungime si am scobit miezul cu unelata speciala sau cu lingurita dc nu aveti altceva
- cartofii curatati de coaja sau chiar in coaja cum vreti sunt fierti si apoi curatati daca e cazul si striviti ca pentru piure
- adaugam in piurelul de cartofi pulpa dovleceilor strivita si ea , oul batut si brinza
- umplem "cojile" de dovlecei cu aceasta compozitie de cartofi si coavem dovleceii in cuptorul gata incalzit, la 180 °C pina cind rezulta frumos aurite.