Zuppa di legumi e cereali - Supa de legume si cereale - Lentil and mix cereal grains soup




4 cucchiai legumi e cereali " zuppa fantasia" da agricoltura biologica ( lenticchie rosse, lenticchie gialle, lenticchie eston, lenticchie laird, fagioli occhio nero, fagioli adzuki verdi, piseli, farro perlato, orzo perlato)

2 cucchiai riso
1 uovo sodo
1 carota
3 cucchiai passata di pomodoro
1 cucchiaino olio
1 spicchi di aglio
sale
rosmarino, aneto


- i legumi e i cereali lavati bene e lasciati in acqua fredda insieme al riso per 20-30 minuti
- messi in pentola con la carota tagliata a fette, acqua fredda salata, olio, uno spicchio d'aglio intero, passata di pomodoro e facciamo cuocere quanto basta ( meno di un ora per la mia quantita)
- nei ultimi minuti di cottura ho aggiunto un rameto di rosmarino e aneto
- ho servito con spicchi di uovo sodo




in romana :




4 linguri legume si cereale ( mai multe feluri de linte si de fasole si mazare, orz si griu /arpacas)
2 linguri orez
1 morcov
1 ou fiert
3 linguri suc de rosii
1 lingurita ulei
sare
1 catel de usturoi
rozmarin si marar



- am spalat legumele si cerealele si le-am lasat impreuna cu orezul la umflat in apa rece pt cca 20 minute ( asa scria pe punga mea ... fiecare le pune la inmuiat sau fiert dupa instructiuni )
- le-am fiert in apa rece sarata impreuna cu morcovul taiat felii, sucul de rosii, ulei, catelul de usturoi intreg pe care l-am aruncat la sfirsit ( mai putin de 1 ora in cazul meu, depinde de legume si cereale)
- in ultimele minute de fierbere am adaugat o ramurica de rozmarin si de marar
- am servit cu sferturi de ou fiert



 english


4 tablespoons vegetable and grain "soup fancy" organic (red lentils, yellow lentils,green  lentils, black eye beans, adzuki beans, green peas,  pearl barley, buckwheat .... )
2 tablespoons rice
1 egg
1 carrot
3 tablespoons tomato paste
1 teaspoon oil
1 clove garlic
salt
rosemary, dill

- Wash the vegetables  and cereals mix and let in cold water with the rice for 20-30 minutes
- Put in a pot with the carrot slices, cold salted water, oil, a whole garlic clove, tomato sauce and let it  cook 
- when ready add rosemary and dill
- I served it with  boiled egg sclices

6 commenti:

Mestolo e Paiolo ha detto...

Ciao Cristina, incominciavo a sentir la mancanza delle tue ricette!
Stefano

Mona ha detto...

nu stiu de unde scoti retetele astea...sunt atat de inedite !!!
supita asta, nu se dezice de ce ti-am spus- ceva nou ,cu ingrediente pe care eu una ,nu cred ca-mi treceu prin minte...

ps. astazi am avut treaba toata ziua, iar dupa-amiaza sedinta cu parinti , asa ca nu am putut vb...maine poate avem timp sa ne auzim
pupiceee

Cristina ha detto...

Bentornato, Stefano!

Cristina ha detto...

Mona te astept la "vorbitor" :-)) eu am cam trecut la supe caci e cam frigulet, toate "boabele" astea erau gramada intr-o punga cumparata de-a gata si mai am inca deci tb sa mai gasesc si alte variante ;-)
pupice

Tatiana ha detto...

gnam gnam ma questo fabio mangia benissimo nèèèèèèèè ehehehe Cristina passa da me ;)

Cristina ha detto...

Grazie Tati per il premio !!
il mio F mangia bene ma devo riconoscere che mangiava meglio in casa di sua madre, lei è molto, ma molto brava in cucina.

un bacio e buon fine settimana

Ultimi commenti