Dolcetti morbidi alla mela e alla cannella - Prajiturele cu mere si scortisoara


I dolcetti di Mammazan... troppo buoni ... veloci e profumatissimi.
Ingredienti

180 gr farina 00
1 bustina di lievito per dolci
1/2 cucchiaino di cannella in polvere
1/2 cucchiaino di bicarbonato
1 pizzico di sale
50 gr di zucchero
2 mele grattugiate
130 ml di latte
1 uovo
50 gr di burro fuso
succo di mezzo limone
- amalgamare gli ingredienti liquidi : burro sciolto e raffreddato, latte, uovo sbattuto.
- amalgamare gli ingredienti solidi : le mele gratuggiate e il succo di limone, la farina setacciata con il lievito e il bicarbonato, sale, cannella e zucchero.
- versare gli ingredienti liquidi sopra quelli solidi e amalgamare
versare nei stampi per muffins e infornare nel forno già caldo a 180°C per 25 minuti o quanto basta.
in romana :
Ingrediente

180 gr faina 00
1 plic de praf de copt
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de bicarbonat
1 praf de sare
50 gr zahar
2 mere rase
130 ml de lapte
1 ou
50 gr unt topit
sucul de la jumatate de lamiie
amestecam ingredientele lichide: lapte, ou batut, untul topit si racit
amestecam ingredientele solide: merele rase si amestecate cu sucul de lamiie ca sa nu se inegreasca, faina cu praful de copt si bicarbonatul, zaharul, sarea, scortisoara
varsam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam
varsam compozitia obtinuta in forme de muffins si coacem in cuptorul deja cald la 180 °C cca 25 minute sau cit e nevoie .

3 commenti:

mariana ha detto...

Buna Cristina!se poate face si in tava????sau tavita de chec??nu vreau si nici nu am forme de muffiss!!

Cristina ha detto...

Mariana nu am incercat decit in forme de muffins si intr-o forma de tarta mica (cit farfuriuta de la ceasca de cafea ). Cind le scoti din cuptor par usor umede nu sunt crude dar nici uscate de tot si ma gindesc dc torni aluatul in tava rotunda risti sa ramina crud in mijloc. Poate intr-o forma de chec sa mearga bine dar si aici sa nu il pui foarte inalt cam de 3 degete dupa parerea mea.
Nu stiu ce sa spun dc ai curaj sa incerci in forme de cehec sau daca nu poate merita sa iti cumperi forme de muffins de unica folosinta din supermarket ( cele care par ca de poleiala ) in ele iese cel mai bine reteta asta, nu tb nici macar sa le ungi si presari cu faina, dupa ce sunt gata se scot imediat si se racesc ... Formele astea se pot spala si refolosi cu succes de mai multe ori.

Cristina ha detto...

Mariana am gasit o reteta asemanatoare care se coace in tava ( cu latura de 20 cm ) are mai multe oua ...
http://muffinscookiesealtripasticci.blogspot.com/2008/10/sul-filo-di-un-ricordobrownies-alle.html
dc ai nevoie de traducere scrie-mi un email ( adresa este pe pagina mea in stinga acolo unde scrie email me)

Ultimi commenti