mercoledì 1 ottobre 2008

Zuppa di lenticchie e carote speziate al cumino - Supa de linte si morcovi cu aroma de chimen

2 cucchiaini semi di cumino 
peperoncino
 2 cucchiai olio di oliva 
600 g carote 
140 g lenticchie ( meglio rosse) 
1 l brodo vegetale 
125 ml latte 
yogurt per servire

 In una padella calda scaldare i semi di cumino fino quando iniziano a saltare insieme al peperoncino. Cosi lasciano tutte gli aromi. La metà dei semi di cumino e peperoncino versate in una pentola insieme al olio, le lenticchie, carote, brodo e latte lasciate cuocere. Frullate tutto per ottenere una crema, servite insieme allo yogurt e aggiungete sopra i semi di cumino.


in romana :

2 lingurite de chimen 
ardei iute 
2 linguri ulei de masline
 600 gr morcovi 
140 gr linte ( ideala este cea rosie) 
1 l supa de legume 
125 ml lapte 
iaurt pt servit 

 Intr-o tigaie calda incalzim semintele de chimen pina cind incep sa sara  impreuna cu ardeiul iute, in acest fel vor fi mult mai aromate. Jumatate din cantitatea de seminte de chimen si ardei iute o varsam intr-o cratita impreuna cu uleiul, lintea, morcovii, supa si laptele si fierbem totul. Mixam cu mixerul vertical sau in blender pina cind obtinem o crema pe care o servim cu iaurt sisi presaram seminte de chimen.