Panini all'arancia - Chifle cu portocala








Inspirata da una ricetta di " orange bread " ho preparato questi panini dolci al sapore e profumo d'arancia



ingredienti (per 10 panini *)

300 gr farina OO
1/2 cubetto di lievito di birra fresco (12.5 gr)**
1 cucchiaio di zucchero + altro zucchero per spolverare i panini prima di infornarli
1 cucchiaino di sale
100 ml latte
1 uovo
110 ml succo di arancia ( 2 arance di misura media )
scorza grattugiata di 2 arance
25 gr burro sciolto +1 cucchiaino burro per spennellare

impastiamo e lasciamo a lievitare per 1 ora
dividiamo l'impasto in 10 pezzi / palline che mettiamo non troppo vicine una d'altra in una teglia coperta con carta da forno e lasciamo di nuovo a lievitare per una decina di minuti o fino quando sono quasi doppiate
spennelliamo i panini di burro fuso e spolveriamo con lo zucchero semolato
inforniamo a 170-180 °C per 15-20 minuti, o quanto basta per diventare belle dorate ( ogni forno ha i suoi tempi o forse solo il mio e strano :-) )


* alla fine sono diventati 12 perché ho diviso male :-)
** se volete potete aggiungere anche meno' lievito e lasciare lievitare di più ..


in romana:




ingrediente: ( pt 10 chifle* )

300 gr faina OO
12,5 gr drojdie proaspata **
1 lingura de zahar pt topit drojdia si zahar pt presarat pe chifle
1 lingurita de sare
100 ml lapte
sucul de la 2 portocale medii (110 ml )
coaja rasa de la 2 portocale
1 ou
25 gr unt topit + cca 1 lingurita de unt topit pt uns chiflele


amestecam toate ingredientele si framintam, aluatul tb sa fie moale
lasam la dospit cca 1 ora
impartim aluatul in 10 si formam bile pe care le punem pe tava cu hirtie de copt , cu spatii intre ele si mai laam la dospit pina cind se dubleaza
ungem cu unt topit si presaram zahar
coacem la 170-180 ° C pt cca 15-20 min sau cit e nevoie ca sa se rumeneasca ( depinde de cuptorul fiecaruia)



* care au devenit 12 pt ca am impartit prost aluatul :-)
** puteti pune si mai putina drojdie dar lasati mai mult la dospit ...

6 commenti:

ISABELA ha detto...

Cristina trebuie incercate ca prea arata bine :P

Te pup

Cristina ha detto...

Isa sa le incerci .. noua ne-au placut foarte mult.

FairySkull ha detto...

Oh che bella questa ricetta !!! Ciao Lisa
http://ricettedafairyskull.myblog.it/

Cristina ha detto...

Grazie Liaa e buon sabato
Cristina

Anonimo ha detto...

Cris, super reteta! Eu fan portocale (am inceput deja sa fa suc cu portocale din gradina) o s-o incerc zilele astea!Adry

Cristina ha detto...

Ary abia astept sa imi povestesti ... eu le-am mincat taiate in 2 si umplute cu unt si ultimul rest de dulceata de portocale dupa reteta ta sisa stii ca am zis in gind sa iti dea Doamne Doamne sanatate ca tare buna reteta mi-ai dat.. prin februarie pun de alta dulceata ca merita .. si vreau sa fac si un borcanel de peltea dupa reteta de pe RC .

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