Il cotechino maialino - Cotechino purcelus





gif2 ingredienti :

1 cotechino già cotto ( io avevo tagliato 2 fette grosse che ho usato nella ricetta anteriore )
1 rotolo di pasta sfoglia Buitoni
spinaci cotti con un filo di olio, sale e pochissima acqua e tritati
1 uovo sbatutto

lenticchie
2 pomodori secchi sotto olio
passata di pomodori o pomodori pelati
rosmarino, aneto fresco
sale, pepe
aglio in camicia


Mettiamo il cotechino su un strato di spinaci sulla sfoglia - sul bordo cosi arrotolando la sfoglia e chiudendola nel laterale, nascondiamo la chiusura.
Dopo aver dato una forma allungato al muso del maialino tagliamo con un bicchiere un cerchio di sfoglia doppia e lo mettiamo per formare il mussino, e con le ditta facciamo le narici, con 2 pezzi piccoli gli occhi, le orecchie , le zampe e con un altro pezzo di sfoglia arrotolato e a forma di cavatappi la coda.

Spennelliamo con l'uovo sbattuto e setacciato ( ho visto questo a prova del cuoco quando hanno setacciato l'uovo cosi era più liscio per essere spennellato).

Inforniamo a 200°C fino quando avrà un colore dorato ( 25 minuti)

Servire con lenticchie .

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ingrediente :
cotechino gata fiert
1 foaie de aluat frantuzesc (de pateuri) cumparat
spanac inabusit cu sare si putin ulei apoi tocat
1 ou pt uns foaia

linte preatita cu rosii uscate si conservate in ulei, rozmarin si marar


pe o margine a unei foi de aluat frantuzesc gata cumparat ( al meu era Buitoni) asezam un strat de spanac de lungimea cotechin-ului apoi asezam cotechino si rasucim foaia de aluat peste inchizind pe o latura .. nu deasupra ca se vede urit- si mascam inchizatura cu bucati de aluat de forma picioarelor de purcel

dam forma alungita ritului de purcel, taiem din 2 foi de aluat suprapus , cu un pahar un cerc care va fii ritul, cu degetele facem cele 2 gauri pentru nari si din 2 bucatele de aluat ochii, din alte 2 bucati taiem urechile ( era mai bine din aluat dublu caci s-au lasat la copt) , din alte bucati decupam picioarele si din o bucata invirtim ca un tirbuson codita .

ungem cu ou batut pe care l-am trecut prin sita mai intii ca sa fie mai fin

coacem in cuptorul incins la cca 200 °C cca 25 minute sau pina cind devine auriu.

se serveste taiat felii impreuna cu linte pe care eu am pregatit-o cu rosii uscate in ulei, rozmarin si marar ( vezi reteta anterioara)

6 commenti:

Rossa di Sera ha detto...

Cristina, prima di tutto auguri!!!

E poi il tuo maialino è fantastico, bravissima!! Mangiare il cotechino conciato così è un vero piacere!

Un abbraccio!

Anonimo ha detto...

Ce purcelus frumos,i-a placut si lui T cum arata!Bravissima...
Pup iu...:)
Dani

Cristina ha detto...

Grazie Giulia per i complimenti.

Cristina ha detto...

Dana multumesc mult te astept si pe tine la vara cu un purcel :-))

nicoleta ha detto...

Ce-mi place cum ai facut cotechino ,super!

ayandari ha detto...

haoleuuuuuuuu ca mor de pofta, lumeeeeee.dar buba esteunde gasesc eu cotechino ala care m-a omorat?Frate daca nu-mi fac un purcelus d-asta nu mai sunt buna de nimic.Cris salveaza-ma, de unde iau cotechino ala?pup

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