Sformato di cotechino


ingredienti :

2 fette di cotechino già cotto
purè di patate
grana o parmigiano grattato
spinaci
olio, sale

2 forme usa e getta per i muffins

In ogni forma oleata mettiamo una fetta di cotechino (grossa ), intorno e sopra aggiungiamo il purè di patate già amalgamato con il formaggio grattugiato e ancora sopra i spinaci cotti con pochissima acqua e sale sotto il coperchio
e tritati con la mezzaluna
Inforniamo una ventina di minuti a fuoco medio
giriamo la forma direttamente nel piatto cosi il cotechino torna "in bella vista"
servite con spinaci ( se vi avanza come a me ) e con lenticchie "porta soldi" ( preparate con pomodori secchi sott'olio, passata di pomdoro, rosmarino e aneto freso )

in romana :

ingrediente :

2 felii de cotechino gata fiert
piure de cartofi
parmezan sau brinza grana sau un cascaval mai tare ras
spanac
ulei si sare

2 forme de unica folosinta de muffins

ungem formele cu ulei si asezam o felie groasa de cotechino , de jur imprejurul feliei si deasupra punem piureul de cartofi deja amestecat cu brinza rasa iar peste un start de spanac inabusit in tigaie cu sare si putina apa apoi tocat cu cutitul
- coacem in cuptorul gata incalzit, circa 20 minute la foc mediu apoi rasturnamdirect in farfurie si servim cu spanac sau piure daca a mai ramas si evident cu linte ( fiarta impreuna cu un morcov si o tulpina de telina, apoi scursa si adaugata in cratita in care am inabusit 2 catei intregi de usuroi pe acre ii aruncam dupa ce si-au lasat doar aroma, si 2 rosii uscate conservate in ulei aromat tocate marunt, rosii in bulion si o ramurica de rozmarin si marar proaspat .. mai adaugam putina apa in care a fiert lintea cu o lingura daca e nevoie ).

1 commento:

Anonimo ha detto...

Che bonta`!!!
Dani

Ultimi commenti