mercoledì 11 febbraio 2009

Una ricetta... mille biscotti (salati) - Biscuiti sarati










Questa è la mia ricetta per la raccolta di biscotti salati di



ingredienti base:

120 g burro morbido
300 g farina 00
4 cucchiai latte
lievito in polvere ( io ho usato lievito per torte salate)
sale



ingredienti a scelta per diversi tipi di biscotti:

- formaggio feta +aneto ( o prezzemolo)
- parmigiano
- speck
- rosmarino
- pomodori secchi +brie ( o meglio mozzarella e pomodori)
- olive
e ognuno può aggiungere i suoi ingredienti preferiti

- mescolare la farina, sale e il lievito in polvere con il burro cremoso, aggiungendo il latte a cucchiaiate ( se c'è bisogno potete aggiungere ancora 1-2 cucchiai di latte) , impastate

- dividete l'impasto secondo il numero degli ingredienti che volete aggiungere ai biscotti

i miei biscotti sono questi :
1. olive nere snocciolate e tagliate a pezzi, aggiunte nel impasto, stendete a 5 mm e tagliate dei biscotti.
2. rosmarino tritato e aggiunto nel impasto
3. speck a cubetti messo sopra i biscotti
4. brie e pomodori secchi ( era meglio mozzarella e pomodori ) sopra i biscotti che sembrano delle mini pizza
5. stendete la sfoglia a 5 mm, aggiungete la feta sbriciolata come un cordoncino da un lato della sfoglia, arrotolate una volta e aggiungete l'aneto ( o prezzemolo ) tritato come un cordoncino e arrotolate un altra volta, risulta una girella che tagliate a fette e ottenete i biscotti
6. tagliate dei biscotti e spolverati con parmigiano o grana padano


- cuocete i biscotti nel forno già caldo a 180 °C fino quando risultano dorati ( non troppo secchi !)

Romania Pictures, Images and Photos
ingrediente pt aluat:

300 g faina
120 g unt moale
4 linguri de lapte
1 plic de praf de copt
sare


ingrediente adaugate  pt a da gusturi si arome diverse biscuitilor:
- rozmarin
- brinza feta si marar(sau patrunjel)
- speck (carne afumata)
- masline negre
-brinza grana padano ( sau parmezan)
-brinza brie si rosii uscate conservate in ulei


- se amesteca faina cu sarea, praful de copt si untul cremos, se adauga pe rind lingurile de lapte si dc mai e nevoie mai daugati 1-2 linguri ca sa puteti obtine aluatul
- impartiti aluatul in atitea bucati cite feluri de biscuiti doriti sa faceti
-aluatul se va intinde cu o grosime de cca 5 mm sau mai mult oricum mai cresc in cuptor

biscuitii mei au fost acestia :
1. am adaugat rozmarin ( frunze ) tocate marunt cu cutitul in aluat, am intins aluatul si am taiat discuri
2. am taiat bucati masline negre si fara simburi, le-am amestecat in aluatul si am format biscuitii
3. am taiat discuri de aluat peste care am pus brie si rosii uscate era mai bine insa mozzarella si rosii astfle ca ar fi iesit niste mini pizza )
4. am taiat discuri si am presarat grana padano ras ( merge orice fel de cascaval)
5. am taiat discuri si am presarat cuburi de speck ( merge orice fel de bacon, sunculite afumate ... )
6. am intins aluatul de forma unui dreptunghi, pe o latura am presarat ca un cordon feta sfarimata si am rasucit o data aluatul ca pt rulada, am asezat un alt sir de marar tocat si am rasucit iar.. am obtinut o rulada pe care am taiat-o felii si am copt fiecare felie ca si pe biscuitii ceilalti.


biscuitii se coc in cuptorul gata incalzit la cca 180 °C pina cind devin aurii, e bine sa aiba cam aceeasi dmensiune in asa fel incit sa se coaca toti o data asta daca puneti ca mine mai multe tipuri de biscuiti pe tava in acelasi timp.