Patate (estive) tatuate - Cartofi (estivi) tatuati



prendendo ispirazione dalle patate tatuate di Dish'n' That che sono un po' troppo invernale visto il tempo lungo di cottura e il caldo che fa fuori (e in casa) questi giorni ... ho preparato queste patatine

ingredienti:

patate
olio
sale
erbe aromatiche

- le patate sbucciate , tagliate a fette di 1 cm e lessate a metà
- scolate e asciugate le mettiamo sulla teglia con carta da forno
- scaldiamo il forno alla temperatura massima
- aduggiamo su ogni fetta di patata una fogliolina e spennelliamo di olio, spolveriamo di sale e inforniamo per pochi minuti fino quando le patate sono dorate e anche cotte


in romana :


in varianta pentru zilele mai racoroase le gasiti pe blogul Dish'n' That ( in engleza) unde cartofii sunt taiati in jumatatim asezam planta pe taietura cartofului si punem cartoful in tava cu ulei, sare si piepr cu taietura in jos, coacem cca 45 minute apoi intoarcem cartofii cu grija ( ii verificam dupa 15 minute si ii intoarcem cu grija , nu tb sa se lipeasca ) si ii mai coacem alte 15 minute

eu m-am inspirat de aici si am creat varianta mea estiva / rapida:

ingrediente :

cartofi
ulei
sare
plante aromatice proaspete ( marar, rozmarin, salvie, patrunje, menta etc )


- cartofii curatati si taiati felii de 1 cm grosime ii fierbem in apa sarata doar pe jumatate, cit sa intre furculita sau o scobitoare in ei dar fara sa fie fierti sufiecient ( sa nu se rupa )
- ii scurgem si ii uscam cu un servet apoi ii asezam pe o tava cu hirtie de copt
- asezam pe fiecare felie frunzele si ungem cu ulei apoi presaram sare groasa si coacem la foc maxim in cuptorul deja incalzit pina cind cartifii sunt rumeniti ( nu mai mult de 10 minute dupa parerea mea )

9 commenti:

Claudia ha detto...

Che buone!!!! io sono dell'opinione che le patate come le fai .. le fai.. pure bollite con un goccio di olio.. son semrpe troppo buone!!!!

Tania ha detto...

Molto buone!

Federica ha detto...

Mmmm... ottime!! la segno!!

manu e silvia ha detto...

Queste patate sono molto saporite e profumate...appprezzate sempre e comunque!
baci baci

marsettina ha detto...

buonissime

kris ha detto...

si io ador cartofii, buna ideea!

Jacktels Kochbuch ha detto...

Hallo Christina,

bunä Methodä. Si eu ii fac tot asa. Nu se ususcä prea tare si sint mai aromati. Cind sint un pic inainte fierti inträ mai biune in iei Aromele la Cuptor. Compliment.

Salutäri

Barbara ha detto...

Splendida idea, complimenti!!

Cristina ha detto...

grazie ragaze.. anche a me le patate piacciono moltissimo queste però sono anche molto belle ( le mie un po' meno :-) parlo della ricetta originale)

Danke Jakob ai dreptate nu se usuca de fapt erau crocanti pe margini si moi in mijloc

Kris iubito n-am uitat de premii uite acum le pun . pupici

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