giovedì 28 gennaio 2010

Spaghetti cacio e pepe



ingredienti :

100 gr spaghetti
50 gr pecorino romano (stagionato ma non troppo)
sale
pepe macinato fresco

- cuocete la pasta in abbondante acqua salata
- scolatela un paio di minuti prima del fine della cottura ( lasciandole un po' brodose, non scolatele di tutto)
- grattugiate in un piatto il pecorino e aggiungete un po' di acqua della cottura per ottenere una crema
- aggiungete gli spaghetti e un po' di pepe nero e versate tutto in una padella dove continuate la cottura mantecando bene ( aggiungete ancora acqua di cottura della pasta se serve).
- servite aggiungendo altro pepe nero macinato al instante


in romana:


ingrediente :

100 gr spaghetti
50 gr pecorino romano
sare
piper negru macinat praospat

- fierbem pastele in apa sarata
- le scurgem cu citeva minute inainte a fi gata, pentru aceasta operatiune folosim o fulculita mare si nu le scurgem in strecuratoare caci ele trebuie sa ramina mai apoase in plus avem nevoie de o parte din apa in care au fiert
- intr-o farfurie radem brinza peste care adaugam 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele pentru a obtine o crema, adaugam spaghetele si un pic de piper
- amestecam bine pastele cu crema de brinza si varsam totul intr-o tigaie in care vom continua coacerea pastelor adaugind putina apa in care fiert daca este nevoie ( precis este nevoie )
- servim imediat adaugind  piper macinat proaspat