Tortellini ricotta e spinaci con piselli - Tortellini ricotta si spanac cu mazare


tortellini ricotta e spinaci
pancetta tagliata a listarelle
scatola piccola di piselli
prezzemolo
sale
Parmigiano o Grana Padano

Soffriggere la pancetta in una padella antiaderente per circa
2 minuti.
Nel frattempo fare cuocere i tortellini in abbondante acqua bollente salata per 1 minuto insieme ai piselli già cotti, scolati e sciacquati.
Una volta pronti i tortelli scolarli e passarli nella padella con la pancetta.
Aggiungete prezzemolo tritato e spolverizzare con formaggio

in romana:

tortellini ricotta si spanac
pancetta/kaizer taiata subtire
o cutie mica de mazare
patrunjel
sarle
Parmezan sau Grana Padano

Prajiti sunculita /kaizerul intr-o tigaie cca 2 minute.
Intre timp coaceti tortellini in apa fiarta cu sare 1 minut ( dc sunt ca ai mei praospeti, daca nu ii fierbeti atit cit scrie pe ambalajul lor) impreuna cu mazarea scursa din cutie si clatita sub jet de apa.
Cind sunt gata tortellini varsati totul in strecuratoare, aruncati apa si rasturnati tortellini si mazarea in tigaia cu sunculita.
Adaugati patrunjel tocat si presarati brinza rasa

11 commenti:

Claudia ha detto...

Ma devono essere buonissimi!! Altro modo di cucinare i tortellini! -) baci e buona giornata

Daniela ha detto...

La multi ani si_un an nou cit mai minunat !
Draga Cristina, te asteapta frumoase premii la mine. Pupici si o saptamina minunata !

Cristina ha detto...

@ Claudia davvero buonisimi. La ricetta è rubata e personalizata dal sito di Giovanni Ranna :-)

Cristina ha detto...

@ Daniela mersi mult si voua o saptamina splendida .

manuela e silvia ha detto...

Ciao! questi tortelli non sappiamo mai come condirli! davvero molto invitanti così!
un bacione

Cristina ha detto...

@Manu e Silvia .. come avete raggione, nemmeno io :-) dopo burro e salvia ( la mia preferita) e il brodo ( din cappone) adesso penso a minitimballi di sfoglia, brisèe o di crepes con ripieno di tortellini
Baci baci

alialexa2006 ha detto...

buonissimi....baci e abbracci...

Cristina ha detto...

Grazie Alina

un grande abbraccio

Sarah ha detto...

Che golosi questi tortelli!

Bogdan ha detto...

Buna Cristina! Sunt incepator in ale gastronomiei, Ricotta (ca si orice alt produs lactat?) se spala dupa ce se cumpara, si se pune intr-o farfurie separat? Am cumparat ricotta si il intind pe paine prajita de exemplu direct din cutia ce mi l-au dat, iar produsul este invelit intr-o folie alimentara unde are un "suc" propriu. Este sanatos sa fac asa? Sau trebuie mereu ca la mozzarella sa scurg de suc sa spal si apoi sa mentin in frigider intr-o farfurioara sau ceva similar?

Multumesc mult si sper sa-mi raspunzi chiar si dupa tot acest timp.

Cristina ha detto...

Bogdan, ricotta dar si mozzarella se folosesc fara sa le speli. ricotta pentru ca nici nu ai putea sa o speli dar si pentru ca orice brinza in cutie sau hirtie alimentara nu se spala. eu iti recomand sa nu mai speli nici mozzarella si mai ales sa nu o scoti din lichidul ei ca sa o tii in frigider asa uscata. lichidul ala este zer si este special ca sa mentina brinza umeda si cu gust bun, de fapt mozzarella adevarata nu cea industriala nu se tine deloc in frigider ci doar in acest lichid .

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