Ciocolata de casa - Tavoletta di cioccolata fatta in casa - Homemade choccolate



ingredienti :


200 gr. burro
50 ml acqua,
200 gr zucchero,
100 gr. latte in polvere,
2 cucchiai cacao ( non zuccherata )
gherigli di noci

burro per imburrare la teglia


Prepariamo un sciroppo con acqua e zucchero . Piu' il sciroppo è denso la cioccolata sarà piu' dura e se il sciroppo e meno denso la cioccolata sarà piu' elastica.
Io ho fatto bollire il sciroppo soltanto quanto basta per sciogliere lo zucchero perfettamente.

Mescoliamo il latte in polvere con cacao e settaciamo .
E versiamo la polvere di latte e cacao nella pentola con il sciroppo, mescolate per bene e aggiungete il burro sciolto e raffreddato. Continuate a mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo.

In una teglia imburrata versate il composto e aggiungete i gherigli di noci e spingeteli con il dito nella cioccolata ( scaldate i gherigli di noci nel forno in una teglia a fuoco basso e poi spelate la pellicina che li copre). Volendo potete aggiungere i gherigli di noci nel impasto .

Lasciate raffreddare la teglia con la cioccolata in un posto fresco o nel frigo un ora o 30 minuti e disegnate con un coltello i quadrati /  i cubetti e dopo  alcune ore o una  notte ( ancora meglio) .tagliate e servite.

in romana

ingrediente :

200 gr. unt
50 ml apa,
200 gr zahar,
100 gr. lapte praf,
2 linguri de cacao
nuci
unt pentru uns tava

Facem un sirop di zahar si apa, il fierbem cit vrem, dupa cit de legat / gros sau nu va fi siropul vom obtine o ciocolata elastica sau mai dura care se va farimita la taiere . Eu am fiert siropul numai cit sa se topeasca zaharul si a iesit o ciocolata nu foarte dura, usor elastica .
Amestecam laptele praf cu cacaoa si trecem amestecul prin sita ca sa nu aiba cocoloase.
Adaugam in siropul de zahar si apa amestecul de lapte si cacao si amestecam bine cu lingura de lemn , pe focul mic, varsam si untul topit si racit si amestecam pina cind se combina bine toate ingredientele.
Intr-o tava de sticla sau de metal uns acu unt varsam compozitia si asezam deasupra bucatile de miez de nuca apasind cu degetul daca vrem sa fie nucile mai in inetriorul ciocolatei ( miezul de nuca il punem in cuptor la temperatura mica si il lasam sa se coaca putin apoi cu mina indepartam pojghita de pe el ). Cine vrea poate sa adauge nucile in amesteca si sa verse totul in tava .
Lasam la rece ( frigider ) intii o ora sau 30 minute apoi trasam cu cutitul bucatile pe care le vom taia si apoi lasam in frigider  2-3 ore  sau o noapte intreaga ( de preferat) ca sa se intareasca perfect. Apoi taiem bucati si servim.

english

ingredients:

200 gr. butter
50 ml water
200 gr sugar
100 gr. milk powder
2 tablespoons cocoa
nuts
butter for greased the pan


Boil the water with sugar to obtain a syrup, the consistece of the syrup tell us how the choccolate become : a light syrup - an elastic choccolate; or when you take a teaspoonful of syrup from the bowl and drop it into another bowl with cold water, it forms a soft ball which can be shaped up with the tip of your fingers - obtein a hard choccolate ).
Mix the milk powder with cocoa and sieve it.
Add this mix in the syrup and the melt butter and mix very well until obtain a thick paste.
Grease a pan with butter and spreadd the choccolate in, add the chopped nuts and push them inside the choccolate with your finger or you may mix the chopped nuts in the choccolate.
After half hour make the square shapes with a knife.
Keep it in the refrigerator for 1-2 hours or all the night long. Cut it nd serve.

16 commenti:

Mary ha detto...

Golosissima!

Ramona Alina ha detto...

Delicios!!!

Cucina di casa da lu ha detto...

sto sbavando su computer... ma che golosità!!
Un bacione
lu

krissy ha detto...

mmmm ce pofta mi-ai facut!!

Ale ha detto...

Ahhhhhhhhhhhh cosa vedono i miei occhi....buona Cris!!!!
baciussssss

Cucina di casa da lu ha detto...

Mamma mia che bontà!!!
Sto a sbavare su computer.
Un bacione
Lu

Enza ha detto...

Grazie!!buonissima ricetta..
è da provare!!
ciaooo

Alessia ha detto...

wow quanta cioccolata, sto facendo indigestione..
:D

Marcel Iorga ha detto...

STIAI CA PE BLOGUL: cartebucate.net AI ZECI DE RETETE POSTATE ACOLO?
Eu cred ca sunt furate de la tine!
:)

Irina ha detto...

O reteta buna, imi aduce aminte de copilarie!

truedelights ha detto...

Buna. Am descoperit de curand ca retetele tale de pe reteteculinare.ro sunt preluate de un site care se numeste carte de bucate.ro dar sub fiecare este trecut numele meu nu al tau...Am incercat sa le scriu dar nu am gasit nici loc de comentarii si nici o adresa de mail. Eu nu am nici o legatura cu asta, nu mi-am dat acordul si nici nu mi l-a cerut nimeni, si chiar nu inteleg de ce si cine a facut asta :( Singura reteta de acolo care imi apartine este inghetata de zmeura, si la asta se pune legatura spre blogul meu, in rest toate sunt ale tale si se pune legatura spre profilul tau de pe reteteculinare.ro. Verifica te rog si tu. In fiecare zi constat cu stupoare ca mi se fura fotografii de pe blog, dar ca sa mi se fure numele...nu mi s-a mai intamplat...

DORUZA ha detto...

bunà,vreau sa te intreb daca poti sa imi zici daca in italia se gaseste lapte praf pt ciocolata

DORUZA ha detto...

bunà,vreau sa te intreb daca poti sa imi zici daca in italia se gaseste lapte praf pt ciocolata

Michela Piazza ha detto...

ciao cristina, ho provato questa ricetta ma lasciando il cioccolato in frigo tutta la notte non si è addensato??cosa posso fare per farlo addensare?

Michela Piazza ha detto...

ciao cristina,ho provato questa ricetta ma dopo aver lasciato il cioccolato in frigo tutta la notte non si è solidificato (si è solo un po rassodato).come posso fare a farlo solificare e diventare duro duro?? grazie!!

Cristina ha detto...

ciao Michela
Mi dispiace. Non credo che si puo fare qualcosa. Non si puo' tagliare a fette ? Anche il mio si vede che e' un po' morbido, so che se il sciroppo da ladurezza del cioccolato, piu' il sciroppo e' legato, fa il filo piu il cioccolato e' duro. Pero non buttarlo, si puo' mangiare con il cucchiaio, come una crema. Ancora una volta mi dispiace, spero che non hai usato un latte in polvere instant, quello che io so non e' indicato.
buon sabato

Ultimi commenti