San Valentino !! Crepes di barbabietole ripiene di merluzzo e patate - Clatite de sfecla rosie cu umplutura de peste cod - Code (fish) stuffed beetroot pancakes


Ingredienti per 4 crepes

50 gr purea di barbabietola rossa già cotta
1 uovo
150 ml acqua (o latte, acqua frizzante)
50 gr farina
sale, pepe
olio ( alcune gocce nel impasto delle crepes e il resto per oleare la padella )

ingredienti per il ripieno

1 cucchiaio porro tagliato molto sottile
1 cucchiaino olio
200 gr filetti di merluzzo
200 gr patate (pesate crude e sbucciate)
100 ml acqua
100 ml panna da cucina o latte
sale


- preparate le crepes: mescolate la purea di barbabietole, farina, uovo e acqua o latte,2-3 gocce di olio e lasciate che si riposa la pastella prima di cuocere le crepes ; cuocete bene da una parte, girate e cuocete solo un paio di secondi dal'altra parte, cosi rimangono almeno da una parte piu' rosse.

- tagliate le patate a cubetti picolissimi

- mettete in una pentola l'olio, il porro, salate e lasciate a fuoco molto basso che il porro si amorbidisce, aggiungete il merluzzo, le patate e versate la panna o il latte. Lasciate cuocere per 15-20 minuti a fuoco basso fino quando le patate si sfaldano e il ripieno diventa una crema

- Riempite le crepes con il ripieno




romana

Ingrediente pentru 4 clatite ( au iesit vreo 5-6 dar primele s-au rupt )

50 gr piure de sfecla rosie coapta sau fiarta si mixata in blender *
1 ou
150 ml apa (sau lapte )
50 gr faina
sare, piper
putin ulei ( eu pun mereu citeva picaturi in aluat si restul ca sa ung tigaia )

ingrediente pentru umplutura

1 lingura de praz tocat ( partea mai verde e ideala )
1 lingurita de ulei
200 gr fileuri de cod
200 gr cartofi ( cintariti cruzi si curatati de coaja)
100 ml apa
100 ml smintina de gatit sau lapte gras

sare


-am facut clatitele, sfecla coapta si mixata amestecata cu faina, oul si apa sau laptele , lasam putin sa se odihneasca si apoi le coacem; coapte bine pe o parte, intoarse si apoi lasate numai 2-3 secunde pe cealalta parte ( daca le coaceti prea mult pe ambele laturi nu ramin prea rosiatice)

- taiem cartofii cit mai mic posibil, circa cit un bob de mazare mai mare

- punem intr-o cratita uleiul, si prazul ** cu putina sare, lasam sa se inmoaie la foc foarte mic si adaugam fileurile de cod taite in bucati mari si cuburile mici de cartof, varsam laptele/smintina si apa si lasam sa fiarba la foc extrem de mic cca 15-20 minute in total. Dupa primele 5-10 minute trebuie sa stati linga cratita si sa amestecati pentru ca tinde sa se lipeasca, cartofii in timp ce fierb se strivesc, lasa amidon si umplutura noastra seamana tot mai mult cu un piure.

- Umpleti clatitele si rulati sau le impachetati cum va place..

Le asezati direct in farfurie daca le serviti pe loc si umplutura e inca calda sau le puneti in tava si le mai incaziti putin la cuptor sau microunde inainte .


* daca vreti sa iasa si mai rosii atunci cel mai bine este sa folositi zeama /sucul obtninut din sfecla cruda cu ajutorul storcatorului special sau rasa si scursa bine

** in loc de praz merge si ceapa verde



english

Ingredients for 4 pancakes

50 gr smash cooked beetroot
1 egg
150ml water or milk
50g plain flour
Salt and freshly ground pepper
Sunflower or vegetable oil for frying and few drops for the pancakes batter

ingredients for the filling

1 tablespoon leek very thin sliced
1 teaspoon oil
200 gr code fish fillets
200 gr potatoes (weighted raw and peeled)
100 ml water
100 ml milk
salt


- First make the batter, sift the flour into a bowl and add beetroot, few drops oil, the egg and water/milk, whisk until batter is smooth. Heat a very little oil in an 18cm/7 inch frying pan, pour 2-3 tablespoons of the batter into the pan and tilt pan until batter evenly covers base. Cook until the top looks dry, Loosen edge gently with palette knife and shake pan, then toss or turn over and cook on the other side for a further 2-3 seconds. Lift pancake out and place on plate in low oven to keep warm


- Cut the potatoes into very little cubes

- Put 1 teaspoon oil in a medium sized frying pan and add the sliced spring onion. Cook for approx. 2 minutes, stirring frequently. Add the potatoes cubes and pour milk and continue to cook for 15-20 minutes.


- Take pancakes out of the oven, divide the filling mixture evenly between the pancakes, placing filling in centre and roll the pancakes around the filling.

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4 commenti:

yaya6 ha detto...

mi-ar place ideea mult,stii nu am incercat niciodata sa fac clatite sarate,toata lumea de san valentino se gandeste la dulciuri,ciocolata.....o idee geniala ai avut cu clatitele astea rosii

Nicoleta - Agenda di Nico ha detto...

Ma bate gandul sa le fac si eu ..imi place umplutura. Clatitele le fac sigur clasice ,pentru ca asa rosii...ai mei sunt in stare sa strambe din nas.
pupici

Cristina ha detto...

Yaya eu sunt foarte buna prieten acu saratul inclusiv de sarbatori, prefer o merdenea decit o prajitura cu frisca :-) sa stii ca aceste clatite merg si cu umplutura dulce , sfecla aproape nu se simte, nu le schimba gustul cu mult .

Cristina ha detto...

Nico merge si cu clatita clasica, sigur ca da. Umplutura este un fel de baccala mantecato ;-)

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