Hete Bliksem o Purea olandese di patate e mele - Piure olandez de cartofi si mere - Dutch mashed potato and apple


Ingredienti:
3 patate grandi
2 mele
100 gr carne di maiale in salamoia *


facoltativo:
1 chiodo di garofano
un pizzico di cannella
1 cucchiaio si latte


2 wurstel


Sbucciate le patate e tagliate a cubetti, mettetele in acqua quando basta per coprirle . Sbucciate le mele, togliete il torsolo e tagliatele a fette o cubetti. Mettete le mele sopra le patate nella stessa pentola .Sopra le mele mettete la carne salata (*  io ho usato bacon affumicato )
Cuocete tutto nella pentola coperta fino quando le patate sono pronte.
Togliete la carne dalla pentola, scolate le patate e le mele e schiacciatele fino ad ottenere una purea come vi piace piu' o meno cremosa.
Se avete scelto di aggiungere il latte mettetelo in un pentolino e aggiungete il chiodo di garofano e la cannella , Lasciatelo bollire e aggiungete 1 cucchiaio di questo latte passato per un collino. Mescolate bene .


Tagliate la carne salata a cubetti e mescolatela con la purea di patate.

Servite cosi semplice o con il wurstel grigliato.

in romana


3 cartofi mari
2 mere
100 gr carne de porc in saramura ( eu am folosit bacon afumat dar merge si o bucata de kaizer, piept ardelenesc)

optional :
1 cuisor
un praf de scortisoara
1 lingura de lapte


2 cremvursti



Curatati de coaja cartofii si ii taiati in cuburi, ii puneti intr-o oala si adaugati apa cit este nevoie ca sa ii acopere..
Curatati de coaja si scoateti cotoarele de la mere. Le taiati felii subtiri sau cuburi mici si le adaugati in oala peste cartofi. Deasupra merelor puneti carnea sarata taiata felii . Fierbeti in oala acoperita cu capac ( deci merele si carnea se fierb in aburii cartofilor) pina cind cartofii sunt gata.
Puneti laptele intr-un ibric mic si adaugati cuisorul si scortisoara , lasati sa fiarba si apoi treceti prin strecuratoare. Adaugati 1 lingura din acest lapte aromat in piureul de cartofi cu mere.Amestecati bine.

Taiati cuburi mici carnea sarata si o amestecati cu piureul de mere si cartofi.

Serviti asa simplu sau impreuna cu cremvurst la gratar.


english


3  large potatoes
2 apples
100 gr salted pork (or bacon )

salt


optional  :
1 clover
a pinch of cinnamon
1 tablespoon milk (or water from the potatoes and apples)


2 wurstel 

Peel the potatoes, cube it and put them in a pan with water enough to cover them.
Peel the apples, cube  it and put them  on top of the potatoes. On the top put sices or cubes orf salted pork. Boil cover until potatoes are done.
Remove the salted pork and pour off the water, mash the apples and potatoes.
Put in a little pot milk with a clover and a pinch of cinnamon to boil, drain it and add only the milk in the mashed potatoes and apples. Mix it.
Cube the salted  pork and  mix it with the mashed potatoes .

Serve it simple or with grilled wurstel


Questa  ricetta è il mio contributo al ABBECEDARIO CULINARIO D'EUROPA per l'A come l'Appeltart dolce tipico dei PAESI BASSI e siamo ospiti tra 07-27 Gennaio 2013 da Mony del blog Gata da plar
un progetto di Trattoria Muvara , il blog di Aiuolik

1 commento:

Gata da Plar - Mony ha detto...

Wow!!!! Intrigante l'abbinata patate e mele!
Grazie tantissime anche per questo tuo contributo all'Abbecedario Culinario Europeo ^^
Un bacione!!!

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