Torta senza uova (al cacao, cannella, uvetta e noci) - Prajitura fara oua - Eggless cake



Ingredienti

farina OO 200 gr
zucchero semolato 250 gr
cacao amaro 100 gr
cannella 1/2 cucchiaino
una bustina lievito per dolci
400 ml latte
1 manciata di gherigli di noci macinati ( alcuni piu' grandi )
1 manciata uvetta
burro per la teglia

Mescolate tutti ingredienti solidi farina con zucchero, cacao, lievito per dolci, cannella, noci e uvetta e aggiungete mescolando molto benne il latte.

Versate il composto nella teglia imburrata e infornate per 30 minuti a 180 °C .
Tagliate la torta soltanto una volta fredda.

in romana

Faina 200 gr
zahar tos 250 gr
cacao amara 100 gr
un praf de scortisoara dupa gust (1/2 lingurita )
praf de copt 1 plic
lapte 400 ml
1 pumn de miez de nuca
1 pumn stafide
unt  pentru tapetat tava


Se amesteca toate ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praf de copt, stafidele,  nucile macinate sau si mai bine taiate cu cutitul si scortisoara ) si se adauga incet si amestecind cu o lingura laptele. Atentie la cacao care tinde sa formeze cocoloase daca nu ati trecut-o prin sita inainte .

Tapetam tava si varsam compozitia apoi introducem tava in cuptorul deja incalzit si coacem la 180 °C cca 30 minute.  Nu trebuie sa se usuce prea mult, faceti proba cu scobitoarea imediat ce vedeti ca la suprafata rezulta uscata.

Taiati prajitura numai cind s-a racit.
 

english


wheat flour  200 gr
sugar 250 gr
dark (bitter) cocoa 100 gr
cinnamon 1/2 teaspoon
baking powder 1
milk 400 ml
1 handfull wallnuts chopped
1 handfull raisins
butter for the pan

Mix together all dry ingredients flour, sugar, cocoa, backing powder , walnuts, raisins and cinnamon and add milk and mix all very well.

Grease the pan with butter and pour the batter into.
Bake at 180°C for 30 minutes .

4 commenti:

Martissima ha detto...

la tua torta ha un bell'aspetto soffice ed è anche facile, ti sarà sfuggito un ingrediente ^___^ perchè nella ricetta in italiano negli ingredienti non c'è il latte mentre poi lo si trova nella preparazione, quanto ne servirà? grazie, ciao!

Cristina ha detto...

Grazie Martina ho rimediato. Il latte lo tenevo solo per me :-))

Any ha detto...

Am ajuns la tine pe blog datorita Abecedarului culinar. Ce initiativa interesanta! Un mod frumos de a face cunoscuta tarisoara noastra si bucataria ei.
Bune tare prajiturile fara oua, iar scortisoara o ador!
Bine te-am gasit!

Cristina ha detto...

Any bine ai venit! Ma bucur ca iti place iniziativa, nu-i tirziu sa participi daca iti face placere (pina pe 31 martie) cu o reteta romaneasca sau in viitor pentru alte tari pe blogurile care le vor gazdui.
Te mai astept pe la mine.
Cristina

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