venerdì 14 febbraio 2014

Involtini di lonza e formaggio alla pizzaiola - Rulouri de carne si brinza in stil pizzaiola - Cheese Stuffed Pork Roll-ups pizzaiola style





 ingredienti per 2 

2 fette di lonza 
20 gr formaggio Brie ( o Gorgonzola) a bastoncini
20 gr  Provola piccante a bastoncini 

6 cucchiai polpa di pomodoro a cubetti
1 cucchiaio olio
4-5 pomodorini secchi sott'olio
2-3 spicchi d'aglio interi 
origano. sale, pepe

Battere sottilmente le fettine di carne.

Farcire ogni fetta di carne con bastoncini di formaggio e arrotolare in lunghezza chiudendo con cura i lati come un fagottino.  Usare alcuni stuzzicadenti per tenere gli involtini chiusi.

Mettete in una padella l'olio ( non piu' di un cucchiaio) e a fuoco alto fatte rosolare gli involtini (1 minuto da una parte e 1 minuto da l'altra per sigillare bene).

Aggiungete nella padella i cubetti di pomodoro, i pomodori secchi tagliati, l'aglio (spicchi interi e schiacciati , sale, pepe e origano. Coprite con il coperchio e abbassate la fiamma, cuocete 10 minuti .



in romana  

 Timp de pregatire : 3 minute
Timp de coacere : maxim 12 minute

ingrediente pentru 2 persoane

2 cotlete de porc dezosate
cca 20 gr brinza Brie ( sau Gorgonzola)*
cca 20 gr (cascaval) Provola picant

6 linguri de cuburi/ pulpa de rosii
1 lingura cu ulei
4-5 rosii uscate in ulei
2-3 catei de usturoi intregi sau tocati
origan , sare, piper

Se bate carnea cit mai subtire.
Pe fiecare felie de carne se aseaza cite o jumatate din cantitatea de brinza din fiecare fel ( brinza taiata bastonase se aseaza pe lungimea feliei de carne).
Se ruleaza capetele feliei de carne ca la sarmale ( ca brinza topita in timpul coacerii sa nu curga in sos) si se prinde carnea cu scobitori ( de lemn sau cele de metal speciale pentru rulouri ).

Asezam carnea in tigaia cu uleiul ( 1 lingura maxim) si coacem la foc mare 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte cit sa se rumeneasca bine.

Adaugam cuburile de rosii, rosiile uscate tocate, cateii de usturoi ( eu i-.am pus intregi ), sare, piper si origan. Micsoram flacara aragazului si acoperim tigaia cu capac. Lasam sa se coaca la foc mic 10 minute.

Carnea se coace repede caci este taiata felie si batuta foarte subtire doar sosul de rosii trebuie sa se ingroase, sa piarda din apa ( atentie sa nu se arda DAR NU ADAUGATI APA SAU ALT LICHID ).


Serviti calda cu tot cu scobitori sau daca puteti scoatei voi scobitorile. Daca sunt de lemn ies mai greu deci riscati sa rupeti / spargeti ruloul si sa curga brinza topita deci atentie.


* cantitatea de brinza este in functie de bucata de carne ( mai mare sau mai mica) insa trebuie sa puneti cite un bastonas din fiecare fel de brinza pe fiecare bucata de carne in asa fel incit ruloul sa rezulte plin cind carnea este cruda si brinza inca netopita.


english

 ingredients for 2

2 pork chops /cutlet
20 gr  Brie ( or Gorgonzola) cheese
20 gr  Provola piccante cheese

6 tablespoon diced  tomato pulp
1 tablespoon oil
4-5 dried tomato ( in oil) 
2-3 clove garlic 
dry oregano. salt, pepper

Pound each pork chop until very thin .

On top of each pork chop/ cutlet  place a chunk of each type of cheese. Roll up  folding in sides slightly and use an use some toothpicks to keep it close.

Put the pork rolls into the pan with a tablespoon oil and cook at high heat for 2 minutes ( 1 minutes on a side and 1 on another side). 

Add tomato cubes and dry tomato diced, garlic ( crushed), salt, pepper and dry oregano. Cover with a lid and cook for 10 minutes at low-medium  heat.