Chukandar aloo ki Tikki Chiftele din cartofi si sfecla rosie-)





in romana  

 ingrediente :

500 gr sfecla rosie coapta / fiarta si curatata de coaja *
500 gr cartofi fierti ( de preferat in coaja si curatati de coaja )
pesmet cit e nevoie ( cca 1/2 cup dupa masurile americane)
1/2 ceapa tocata marunt
1 virf de lingurita de boia iute ( numai daca va place)
1 linguria de curcuma/ turmeric
1 virf de cutit de piper macinat proaspat
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita ghimbir macinat /praf
1/4 lingurita curry
1 lingurita de chimen macinat
sare
frunze de patrunjel verde tocate f fin ( in original coriandru)

ulei pentru pus in tigaie si prajit
gris sau malai eu am folosit gris



Tocati ceapa ff marunt, in robot daca se poate
Puneti la scurs sfecla ( mai ales daca este coapta caci are si mai multa apa ) si o amestecati intr-un castron cu cartoful fiert , racit si strivit piure plus celelalte ingrediente
Amestecati bine si formati chiftelele, ideal ar fi sa fie mai taricele ( eu am uitat sa pun pesmetul, l_am gasit pe masa la sfirsit  dupa cum se vede se poate si fara doar ca sunt ff moi , se manevreaza greu si riscati sa le mincati cu lingurita .

Chiftele cu forma plata le tavaliti pe ambele fete in gris ( ca mine) sau in malai si le prajiti pina se rumenesc , pe ambele fete ..

Se servesc ca si gustare insa sunt bune si in chifla sau cu o salata.


* eu gasesc numai sfecla gata coapta insa in reteta originala sfecla era cruda si data pe razatoarea ( atentie sa aveti manusi caci pateaza )

nota: printre ingredientele din reteta originala mai exista si Dry Mango/Amchur Powder , eu nu stiu ce este, nu am in casa si nu stiu cu ce se poate inlocui asa ca daca voi stiti, aveti si va place puteti sa adaugati 1/4 de lingurita

nota 2 in reteta nu apare si piperul insa curcuma este eficienta pentru sanatatea noastra in combinatie cu piperul deci eu am pus ff putin, daca nu vreti nu puneti


english 

Nessun commento:

Ultimi commenti