Pizza din varza fara aluat ( gluten free)






in romana


Ingrediente :

800 gr varza noua
2 oua
4-5 linguri de Parmezan ras
1 lingura de ceapa tocata fin / rasa ( optional) se poate si ceaopa verde sau iarba ciorii
1 legatura de marar ( optional)
sare, piper

75 gr pancetta cuburi ( bacon , salam sau ce va place)
4 felii de Emmenthal sau alt cascaval

malai

Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale.
O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un cstron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, verdeata ( eu am uitat sa o pun ) si piperul. Adaugati Parmezanul ras ( sau orice alt cascaval ras ) si amestecati.

Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palm sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta ( mezelul ).

Coaceti la foc maxim ( cca 220°C) pina cind e rumenita . Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.

 english Leggi anche /Citeste si /Read also : titlu

Nessun commento:

Ultimi commenti