Flognarde ( Clafoutis ) con le albicocche - Flognarde cu caise - Apricots Flognarde




Ingredienti:

4 uova
125 gr zucchero
80-100 gr farina
60 gr burro ( 30 gr sciolto e 30 gr a cubetti)
250 ml latte
400 gr albicocche

Sbattete le uova con lo zucchero. Aggiungete 30 gr burro fuso e poi la farina setacciata e il late, frullate tutto.
Mettete le albicocche nelle teglia unta molto bene di burro e versate sopra il composto. Adagiate sopra il resto di 30 gr burro a cubetti.
Infornate a 180°C per 40 minuti o quanto basta per diventare dorato e con la consistenza di un budino.
Spolverate zucchero a velo e servite a temperatura ambiente.


In romana

Ingrediente :

4 oua intregi
125 gr zahar
80-100 gr faina
60 gr unt (din care 30 gr topit si 30 gr cuburi )
250 ml lapte
400 gr de caise

- se bat ouale spuma cu zaharul
- se adauga 30 gr unt topit
-se adauga faina si apoi laptele si se amesteca cu telul
Caisele se pun in vasul uns cu unt si se toarna aluatul peste ele. Se pun deasupra cuburile de unt si se coace circa 40 minute (sau cit este nevoie pina devine usor auriu si are consistenta unei budinci) la cuptorul gata incalzit la 180 grade .

Se pudreaza cu zahar pudra cind e gata.




English

Ingredients :

4 eggs
125 gr sugar
80-100 gr flour
60 gr butter ( 30 gr melted and 30 gr cubes)
250 ml milk
400 gr apricots

Beat eggs with sugar. Add 30 gr melted butter. Add milk and mix all.
Put apricots ( halved or cubed) in the oven pan greased with butter and pour over the mixture.
Heat oven at 180°C and bake for 40 minutes or as much you need to obtain a golden surfaice and a consistency of a pudding.


Sprinkle over powder sugar and serve at room temperature.

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