mercoledì 20 giugno 2007

Insalata di patate con funghi - Salata de cartofi cu ciuperci


Ingredienti:
carne bollita e tagliata a cubetti
prezzemolo
patate
piselli
uova sode
formaggio
panna acida o yogurt
carote

In una pentola o ciotola mettiamo la foglia trasparente, aggiungevamo i funghi( marinati in acqua bollente +aceto +sale+ pepe) con il capello in giù e intorno a loro il prezzemolo. Facciamo grattugiare le patate bollite e le carote e macinare o tagliare la carne. Facciamo degli strati : legumi, carne, formaggio, panna, uova tagliate a fette .. Copriamo tutto e lasciamo per 1 ora nel frigo . Capovolgerlo sul piatto da portata .

 ho mescolato patate, carne e ho ornato con funghi e uovo sodo 

in romana

Ingrediente:
ciuperci
carne tocata
1 legatura patrunjel
cartofi
mazare
oua fierte
branza sau cascaval
smantana sau iaurt
morcovi fierti

se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele, carnea si ouale se fierb. 
Se dau pe razatoare legumele si ouale se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verde si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana. Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana. Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele. Se rastoarna cu grija pe o farfurie.