lunedì 7 maggio 2007

Lasagnetta con salsa di pomodori,mozzarella e basilico - Lasagnetta cu sos de rosii, mozzarella si busuioc


per la sfoglia:
per ogni 100 gr farina, 1 uovo

impastiamo e stendiamo le lasagne
sbollentate e raffreddate ..
mettiamo in un piatto una lasagna e un strato di salsa di pomodoro ( un soffritto di cipolla, carota, sedano e pomodoro, anche basilico se vogliamo) e mozzarella. Al microonde per 2-3 minuti . Servite con un filo d'olio EVO al crudo.






in romana:


foi : pentru fiecare 100 gr de faina 1 ou



Foile le-am oparit in apa fierbinte cu sare si ulei, le-am trecut prin apa rece si le-am uscat pe servet de pinza . Am cladit direct in farfurie o lingurita de sos de rosii, o foaie de lasagna, sos de rosii, mozzarella, alta foaie si tot asa .. eu am pus cite 4 foi la o portie ... printre ele am aruncat si frunzulite de busuioc proaspete.... Apoi farfuria a mers la MO pt citeva minute 2-3 maxim sau depinde de cuptor  pina s-a topit brinza . Se poate turna un fir de ulei EVO ( extravirgin ) crud deasupra