domenica 6 luglio 2008

Insalata di riso ( wurstel, uova, pomodori)- Salata de orez( cremvurst, oua , rosii)


100 gr riso
wurstel
peperone (rosso e verde)
pomodorini
olive
formaggio feta ( il mio era a cubetti sott'olio )
uova sode ( ho usato queste )
sale, pepe, olio


ho fatto bollire l'acqua con sale ( andava bene anche poco dado di brodo), ho aggiunto il riso, coperto con il coperchio, spegnere la fiamma e coprire la pentola con uno canavaccio. Ho lasciato cosi per 10 minuti o forse di più .. a volte aprivo, mescolavo con un cucchiaio e guardavo quanto è gonfio il chicco di riso  Quando era come volevo, l'ho scolato e passato sotto l'acqua fredda per fermare la cottura. Aggiunto gli altri ingredienti e l'insalata e pronta 

in romana

100 gr orez
cremvurst
ardei gras ( rosu si verde)
rosii mici
masline
brinza ( am folosit cuburi de feta tinute in ulei)
oua fierte ( eu le-am folosit pe acestea)
sare, piper, ulei


am fiert apa cu sare, iar cind a inceput sa clocoteasca am adaugat orezul, am amestecat o data, am acoperit cu capac, stins flacara la aragaz si acoperit oala cu un servet de bucatarie. Am lasat vreo 10 minute dupa care am mai verificat, ridicam capacul, amestecam "o tura" si verificam cit s-a umflat boaba de orez, cind era umflata dupa gustul meu am rasturnat totul in sita si am trecut sub jet de apa rece ca sa opresc procesul de coacere al orezului.

Am adaugat restul ingredientelor . Si salata e gata