sabato 2 ottobre 2010

Gnocchi all'acqua (senza patate / fara cartofi/ without potato)


Ingredienti per gli gnocchetti:
150 ml   acqua
150g  farina bianca “00” + una manciata di farina per la spianatoia
olio extravergine di oliva q.b.
sale q.b.

per il sugo :

passata di pomodoro
olio, sale, pepe
un spicchi d'aglio intero
alcune foglie di basilico

In una padella aggiungiamo un filo di olio extra vergine di oliva, e lo spicchio d'aglio, lo facciamo rosolare e poi lo togliamo. Aggiungiamo la passata grossa di pomodoro o i pelati schiacciati e facciamo insaporire tutto a fuoco basso. Un piccolo peperoncino se vi piace e sale e lasciamo asciugare l'acqua in eccesso, alla fine aggiungete il basilico fresco.


Procedimento per l’impasto: bollire l’acqua con un pizzico di sale e un cucchiaio d’olio. Unire la farina tutta in una volta e, continuando a mescolare, cuocere finché l’impasto non si stacca dalle pareti ( come per i bigne). Lasciare intiepidire e poi formare gli gnocchetti.

Lessate gli gnocchetti in acqua bollente salata e poi scolateli nella casseruola. Amalgamate i gnocchetti con il sugo e servite.


in romana

Ingrediente pentru gnocchi:
150 ml apă
150 g de făină făină simplu "00" + o mina de faina pentru presarat
ulei cit e nevoie
sare

Pentru sos:

suc de roşii cu pulpa sau chiar roisi fara pielita de la conserva
ulei, sare, piper
un căţel de usturoi întreg
frunze de busuioc

Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei şi un căţel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fra insa sa ardem usturoiul şi apoiil aruncam. Adăugaţi piureul de rosii sau rosiile decojite şi zdrobite şi lasam sa fiarba uşor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper şi frunzele de busuioc la sfirsit.


pentru aluat:
Se fierbe apa cu un praf de sare si cietva picaturi de ulei. Se adaugă făina deodată şi tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei ( la fal ca pentru aluatul de eclere ). Lasam să se răcească şi apoi forma gnocchi, suluri de aluat graose cit degetul pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita.

Se fierbe gnocchi în apă clocotită cu sare şi ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim .

english


Ingredients for dumplings:
150 ml water
150 g plain flour "00" + flour for the pastry
extra virgin olive oil q.b.
salt q.b.

For the sauce:

tomato sauce
oil, salt, pepper
a whole garlic clove
some basil leaves

In a pan, add a tablespoon of extra virgin olive oil and a clove of garlic, let cook and then take off the garlic. Add the pureed tomato or peeled and crushed tomato and bring to the boil and simmer gently until thickened. Add salt, pepper and at least basil leaves .


for the dough: Boil the water with a pinch of salt and a tablespoon of oil. Add the flour all at once and remove from the stove, stirring constantly until the mixture is detaches from the borders of the pan. Allow to cool and then form the gnocchi.

Boil the gnocchi in boiling salted water and removing them with a slotted spoon when they rise to the surface. Mix them with the sauce.