martedì 17 dicembre 2013

Polpete di cavolfiore e pesce - Chiftele din conopida cu peste ton ( din conserva ) - Cauliflower and tuna fish balls





1 cavolfiore piccolo
1-2 uova
1 scatoletta di tonno (75 gr) *
pangrattato
prezzemolo fresco tritato
sale, pepe

Lessate in acqua salata il cavolfiore, scolate e schiacciate con la forchetta e lasciate scolare per bene. ( potete metterla in un strofinaccio pulito e schiacciatela molto bene fino a quando perde il liquido).
Scolate il tonno dal olio o acqua della scatoletta.
Mescolate in una ciotola il cavolfiore, il tonno, il prezzemolo tritato, le uova sbattute con una forchetta, sale, pepe e aggiungete poco pangrattato se l'impasto risulta poco compatto.
Formate delle polpette della grandezza desiderata che arrotolate nel pangrattato.
Friggete le polpette in olio molto caldo o se volete evitare di friggere le potete cuocere in forno a 200°C fino quando diventano dorate .

* al posto del tonno nella scatoletta potete usare anche pesce fresco, filetti puliti e che cuocete al vostro gusto in padella, al forno, lesso in acqua o a vapore.



in romana  

 In loc de ton din conserva puteti pune si alt peste care va place, poate sa fie peste proaspat sau congelat pe care sa il gatiti voi cu condimentele preferate la tigaie, cuptor, fiert in apa sau la aburi.


ingrediente :

1 conopida mica fiarta si foarte bine scursa
1-2 oua depinde de dimensiunea lor
sare
1 conserva de ton scursa bine de ulei (75 gr )
pesmet
patrunjel tocat
sare, piper



- fierbeti si apoi scurgeti bine conopida, o striviti cu furculita si o mai lasati la scurs intr-o sita fina
- in timp ce conopida fierbe scurgeti intr-o strecuratoare conserva de peste, sa piarda cit mai mult ulei
- tocati marunt patrunjelul verde ( il locul lui puteti pune si marar verde )
- amestecati intr-un castron conopida fiarta, strivita si scursa cu tonul scurs, adaugati patrunjelul, putina sare, oul sau ouale daca sunt din cele foarte mici batute putin cu furculita si daca amestecul rezulta prea moale presarati putin pesmet si amestecati
- formati chiftele mai mari cu mina sau cu 2 linguri cum va este mai usor, le tavaliti prin pesmet si le prajiti in ulei fierbinte pe ambele parti si scoateti pe hirtie absorbanta speciala pentru prajeli
- serviti calde sau reci cu salata sau cu piure de cartofi sau cu un sos de rosii ca fel unic


english

1 little cauliflower
1 tuna can ( 75 gr)
1-2 eggs 
breadcrumbs
parsley
salt, pepper

Boil or steam cauliflower until it's soft. Mash it with a fork and drain it and if need squeeze the cauliflower in a kitchen towel.
Pour the mashed cauliflower in a bowl, add beaten eggs, salt, pepper, tuna ( drained ), fresh parsley finely chopped and if need bread crumbs. Mix with a spoon to obtain a compact mixture.
Form the balls, rolled in the breadcrumbs and fry it in hot oil or cook in a oven pan at 200°C until gold.