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martedì 28 agosto 2007

Trufe - Biscotti tartuffo



200 gr cioccolata
90 gr burro
100 gr zucchero semolato
sale
2 uova
vaniglia
200 gr farina OO
25 gr cacao amaro
½ cucchiaino lievito in polvere per dolci
zucchero a velo q.b. per far arrotolare le palline

Si scioglie la cioccolata a bagno maria, mescolando sempre per ottenere una crema omogenea.
Si toglie dal fuoco .
Si aggiungono le uova uno alla volta e si amalgama per bene.
si amalgama lo zucchero e si mescola fino quando lo zucchero e sciolto. Se mete anche la vaniglia. Poi la farina, cacao, il sale e il lievito in polvere alla fine si fa amalgamare per bene con un cucchiaio. Il vaso si copre con la foglia transparente e si mete nel frigo per minimo 2 ore. In questo tempo il impasto diventa duro.
In una teglia coperta con la carta da fornoe unta di olio.
Si mete zucchero a velo in un piatto e con la pasta di cioccolata dal frigo si preparano delle palline grandi come una noce, se arrotolano nel zucchero e si appogiano nella teglia sulla carta unta.
Le palline a 4 cm distanza una dell’altra . Resto del impasto si tiene nel frigo fra tempo. Si cuoce per 15 minuti nel forno gia caldo a 160 °C. atenti che non salga la tempertura perche si sciolgono le trufe.

devono risultare 40 palline !!

usate solo zucchero a velo e non zucchero semolato tritturato come me...



in romana:


Ingrediente:
200 g ciocolata rupta bucatele
90 g unt
100 g zahar
un virf cutit sare
2 oua vanilie
200 g faina
25 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
zahar pudra cit ajunge ca sa rostogoliti bilele prin el

Se topeste untul si ciocolata, pe foc mic - mic sau la bain - marie, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pina ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rind, amestecind cu mixerul, telul para sau cu lingura ca mine...Se adauga vanilia. Apoi am adaugat faina, cacaua, sarea si praful de copt peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor. Se preincalzeste cuptorul. Se asterne hirtie de copt in tava sau se unge tava cu ulei- zicea acolo, eu am pus hirtie de copt in tava si am si uns-o cu pensula cu putin ulei sa fiu sigura . Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat "sapind" cu o lingurita ca e tare ...si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform . Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic -mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, nu va speriati daca la inceput pare ca se inmoaie dupa 10 min incep sa se usuce, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. La mine se vede ca nu a fost prea corect cintarul sau mi-a tremurat mina ... ca nu au ramas prea albicioase. Daca cuptorul vostru arde prea tare , al meu nu voia nici chip sa stea la minim se tot ducea spre mediu, si din cauza asta ultimele 5 minute fursecurile mele s.au copt precum bezelele cu usa cuptorului usor deschisa ( juma de cm ). Fursecurile coapte se racesc complet. Prin racire se mai intaresc ... Se pastreaza intr-un vas cu capac. Eu le-am pus in hirtie de bomboane, am facut jumatate de compozitie si mi-au iesit 16 bile .. cred ca erau cam mari .. in reteta originala zice ca din cantitatea intreaga tb sa iasa vreo 40 de fursecuri...