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lunedì 26 febbraio 2007

Piedini di maiale al forno - "Adidasi"de porc la cuptor


Ingredienti ( ricetta originale):
-4 zampe di maiale
- 2cipolle
-2 carote
-5 spicchi d'aglio
-prezzemolo
- maggiorana/origano o santoreggia
-passata di pomodoro e peperoncino
-2 cucchiai di strutto o olio per friggere
-250 ml vino bianco (demi-sec)
-1 l brodo di carne
-acqua q.b.
Le zampe si lavano e si puliscono per bene, si tagliano in due parti
Spennellate con la crema di pepperoncino  e si lasciano al  freddo per 1 ora e poi si friggono nel strutto con la cipolla . Aggiungiamo prezzemolo, aglio, sale, pepe, brodo, vino, maggiorana e acqua ...
mettiamo al forno per 2 ore e lasciamo cuocere


nelle ultime 15 minuti ho aggiunto delle mele verdi tagliati in 4 .. come contorno




in romana :


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 picioare de porc
-2 cepe 
-2 morcovi
-5 catei de usturoi
-o legatura de patrunjel verde
- maghiran/origan/cimbru
- pasta de rosii si ardei iute 
-2 linguri mari de untura ptr. prajit
-250 ml vin alb(demisec)
-1 l supa de pui sau vita (cand nu am supa o prepar din cuburi)
-si apa la nevoie


picioarele de porc se spala si se curata iar apoi daca nu au fost deja taiate de macelar se taie in doua.
Se ung cu pasta de rosii si ardei iute si se lasa la rece 1 ora


dupa ce am lasat la rece macar 1 ora le prajim in untura si adaugam morcovul, ceapa, se adauga patrunjelul tocat, usturoiul feliat, sare,si piper, dupa gust, supa, vinul, maghiranul, un praf de sare si apa cat sa fie acoperite si se dau la cuptor, dupa 2 ore le scoatem din cuptor


in ultimele 15 minute  am pus in tava mere verzi curatate de coaja si de casuta cu seminte si taiate cubulete sa pluteasca in sosul de rosii ramas. La cuptor vreo 10-15 minute pina s-au copt merele, apoi le-am strivit cu furculita,