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lunedì 21 maggio 2007
Con le melanzane ... funghi ( cotoletta di melanzane) - Din vinete ... ciuperci .... ( ciuperci pane)
1. La melanzana lavata e asciugata
2. Tagliamo a fette di 1/2 cm spessore
3. Mettete le fette di melanzana in un colino e cospargetele con il sale, lasciatele riposare per 30 minuti, quindi sciacquatele bene e asciugatele con della carta assorbente o immergete le fette in acqua bollente per 30 secondi e poi asciugatele bene.
4. Sbattiamo il uovo
5. Le fette di melanzana sono tagliate a forma di fungo porcino
6. impanare ( farina, uovo, pangrattato ) e friggere nell'olio
Servite con una insalata di patate, uovo sodo, olive, carota cruda grattugiata, formaggio
in romana:
1. Vinata se spala si sterge
2. Se taie rondele de circa 1/2 cm grosime
3. Se clatesc cu apa rece ( maxim se trec rapid sub jet de apa rece ) si apoi se sterg cu servetul
4. In timpul cit vinetele au stat la scurs ( daca le tineti la scurs) se pregateste oul batut si pesmetul
5. Feliile de vinete se decupeaza cu forma de ciuperca ( mai exact de hrib)
6. Se trec prin ou batut, apoi prin pesmet si apoi se prajesc in tigaia cu putin ulei dar incalzita bine.. sau chiar se pot coace pe hirtie de copt in cuptorul incalzit la maxim important e sa se rumeneasca pesmetul si deci sunt gata . Eu le-am pus linga o salata de cartofi fierti cu ce am gasit prin frigider: ou fiert, masline , morcov crud ras si stors de zeama, cascaval cubulete si fiecare poate adauga tot ce vrea dar merg si linga paste, risotto...