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sabato 30 settembre 2006

Risotto con cavolfiore - Risotto cu conopida




ingredienti :

160 gr riso
cavolfiore
olio/burro
brodo vegetale
sale
50 gr formaggio grattugiato
1 tuorlo

facciamo un risotto classico: riso, cipolla, olio/burro e brodo vegetale
aggiungiamo anche il cavolfiore lesso
alla fine il formaggio e il tuorlo e lo facciamo mantecare



in romana:





ingrediente pt 2 portii:
160 gr orez
1 ceapa mica
un manunchi de conopida cit podul palmei
unt/ ulei,
sare
brinza ( parmezan sau orice alt fel de cascaval ) rasa- cca 50 gr
1 galbenus de ou crud

Se face un risotto obisnuit : se pune in cratita cu putin ulei ceapa taiata marunt sau intreaga ( in cazul asta la sfirzit se scoate si se arunca ), cind ceapa s-a inmuita putin se adauga orezul. Se caleste pina devine usor transparent si din acest moment se adauga cite un polonic de supa fierbinte ( sau apa si cub de supa care fierbe pe focul de alaturi ). Eu am pus apa in care am fiert conopida, accentua gustul de conopida in orez. Cind apa scade in oala cu orez se mai adauga un polonic si tot asa pina orezul e fiert bine ( in general 17 minute ) si apa/supa e absorbita . Se da de pe foc si se adauga galbenusul crud si brinza rasa , se amesteca bine si se serveste in farfuria adinca . Se orneaza cu buchetele de conopida fierte , scurse si apoi usor prajite in tigaie cu putin ulei.