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venerdì 23 giugno 2006

TRIPPA CUE' PATATE (sardegna) - Burta cu cartofi

ingredienti:
400 gr trippa già cotta,
1/2 cipolla,
1 spicchio d'aglio,
salsa di pomodoro,
1-2 patate medie,
brodo o acqua 

 In una pentola d'acqua bollente cuocere la trippa a fuoco lento per circa 1/2 ora. In un tegame far rosolare una cipolla tritata e uno spicchio d'aglio e unire la trippa tagliata a listarelle. Versare della salsa di pomodoro diluita in brodo, salare e lasciar cuocere per un'altra mezzora ancora, quindi aggiungere le patate tagliate a pezzi, dell' altro brodo e ultimare la cottura. Servire calda.


   

 Ingrediente:

 400 gr burta gata fiarta si taiata fisiute,
1/2 ceapa ( eu n-am pus),
 1 catel de usturoi,
 suc de rosii,apa sau supa,
 1-2 cartofi medii 

Se fierbe burta in apa cu sare , se scurge si se arunca apa . Intr-o cratita cu 1-2 linguri de ulei se pune ceapa maruntita ( eu nu!) si un catel de usturoi intreg ( pe care la sfirsit l-am pescuit si aruncat), apoi burta taiata. Se toarna apa sau supa , cartofii taiati cubulete si putin mai tirziu sucul de rosii ( poate fi si concentrat diluat cu supa sau apa ), sare si se lasa la fiert pe foc mic. Se serveste calda.