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mercoledì 6 febbraio 2008

Pardulas


la ricetta di Gennarino : http://www.gennarino.org/pardulas.htm


1 Kg di ricotta di pecora
100 gr di zucchero
1 etto di farina,
due tuorli di uovo,
la buccia di un arancia grattugiata,
un pizzico di zafferano,
un pizzico di carbonato di ammonio,
300 gr di semola rimacinata di grano duro,
un cucchiaio di strutto,
un pizzico di sale.

Io ho diviso a 3 tutte le quantita ... e ho usatto un pizzico di bicarbonato di sodio al posto di quello di ammonio.. e senza safferano perchè mi mancava...
la sfoglia con semola rimacinata,strutto, sale e acqua tiepida ...
stendiamo la sfoglia sottile e tagliamo i dischi 6 cm diametro ...
ammlagamiamo tutti i ingredienti per il ripieno, facciamo delle piccole palline ( io ho usato il cucchiaino) riempiamo i dischi e poi facciamo i bordi pizzicando 8 volte intorno ( io ho pizzicato di meno .. la prima volta puo' capitare di sbagliare ).

Al forno per 30 minuti a 180°C


in romana :


1 Kg urda ( ricotta)
100 gr zahar
100 gr faina ,
2 galbenuse ,
coaja rasa de la o portocala,
1 praf de sofran,
1 praf de amoniac pt dulciuri,
300 gr di semola remacinata d grau dur,
1 lingura de untura,
sare.

eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam
am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta
am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru
am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc .. eu am pus cu lingurita
apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur ( eu am ciupit de mai putine ori la unele .. dar prima oara se iarta greselile)
am copt la 180°C pt cca 30 min
scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde abia scoase din cuptor cu miere incalzita cu ff putina apa doar cit sa fie lichida ... se poate incerca incalzind la microunde si apoi le ungem cu miere si gustam .. facem difernta si tinem minte pt data viitore .. va mai povestesc eu ce si cum...