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sabato 10 maggio 2008

Insalata di arance e finocchio - Salata de portocale si fenicul - Orange and fennel salad


Ingredienti :
arance 
finocchio
olio ( di oliva )
sale e pepe 
Sbucciare e tagliare a vivo gli spicchi di arancia ( ma va bene anche tagliati a cubetti, pezzettini ). Mondare il finocchio ( lavare e privare delle foglie esterne più grosse ) e tagliare in due per la lunghezza e poi ogni metà a fette sottili. Mettere su un piatto da portata fette di finocchio e pezzi ( fette ) di arancia. Condire con sale, pepe e olio.

in romana :

Ingredienti :
portocale 
fenicul
ulei ( de masline )
sare si piper
Se curata cu cutitul ca pe mar portocalele ( ca sa le curatati de pielita alba ). Apoi se curata "al vivo" adica se introduce lama cutitului in lateralele ( stinga si dreapta ) a fiecarei felii de portocala si se cresteaza, in felul asta felia rezulta fara nici o pielita alba, doar miezul. Dar se poate dupa ce ati curatat coaja cu cutitul sa impartiti portocala in doua, sa ii scoateti miezul alb si apoi sa taiati fiecare jumatate in felii ( cum am facut eu ). Sau sa o taiati in cuburi sau bucatele.
Feniculul se spala, se taie virful cu frunze si partea de la baza, se taie in doua si se arunca "foile" externe care sunt mai groase. Apoi se taie felii subtirele.
Asezam intr-un platou feniculul si portocalele si condimentam cu sare, piper si ulei.
In farfuria mea sunt asezate in straturi dar se pot si amesteca.