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giovedì 14 agosto 2008

Gelato alla pesca e miele - Inghetata de piersici si miere


Ingredienti :


3-4 pesche
4 cucchiai di miele
100 gr zucchero sciolto in 100 ml acqua*
150 ml panna fresca o latte intero **
100 gr panna montata

Se volete potete pelare le pesche io non l'ho fatto mi sembravano più profumate cosi.
Le pesche tagliate a pezzettini le facciamo bollire in acqua con lo zucchero o se le pesche sono molto mature le facciamo solo frullare aggiungendo il sciroppo di acqua e zucchero intiepidito.
Aggiungere il miele e frullare bene.
Versare tutto in una ciotola grande e aggiungere la panna fresca o il latte e alla fine la panna montata

* se le pesche sono molto mature penso si può aggiungere meno acqua
** io ho usato il latte intero fresco quello del distributore

Se avete la gelatiera versare tutto dentro se non l'ho avete versare tutto in un contenitore ( meglio di metallo e già raffreddato ) e lasciare nel freezer . Quando è abbastanza sodo togliete dal freezer, versare nel frullatore / blender e frullatelo cosi diventerà più cremoso , versate di nuovo nel contenitore e lasciate ancora nel freezer.


in romana:


Ingrediente :
3-4 piersici
4 linguri de miere
100 gr zahar topit in 100 ml apa*
150 ml frisca lichida sau lapte proaspat **
100 gr frisca batuta

Daca vreti puteti curata de pielita piersicile eu insa nu am facut-o pentru ca imi pareau mult mai parfumate cu tot cu pielita insa nu se mixeaza bene si vor ramine mici bucatele prin inghetata
Piersicile taiate in cuburi le fierbem in apa cu zaharul sau daca sunt foarte coapte si zemoase cum au fost ale mele doar le mixam cu mixerul vertical / blender, robot ce avem la dispozitie adaugind siropul de apa si zahar racit.
Adaugam mierea si mixam bine.
Varsam totul intr-un castron mare su adaugam frisca lichida sau laptele mixam sau amestecam cu telul para si la urma adaugam si frisca batuta

* Daca piersicile sunt foarte zemoase cred ca se poate ajunge si mai putina apa
** eu am folosit un lapte prospat muns

Daca aveti masina de inghetata varsati tutoul in ea si urmati instructiunile , daca insa nu aveti varsati totul intr-un vas ( cu capac) ( de preferat din metal si gata racit) si lasati in congelator. Cind va fi destul de dura inghetata dar nu prea tare o varsati in mixer/ robot/ blender si o mixato pina va deveni mai cremoasa , apoi o varsati din nou in vas si o lasati la congelator sa se intareasca .