Ci sono anche qui...

giovedì 25 settembre 2008

Zuppa di legumi e cereali - Supa de legume si cereale - Lentil and mix cereal grains soup




4 cucchiai legumi e cereali " zuppa fantasia" da agricoltura biologica ( lenticchie rosse, lenticchie gialle, lenticchie laird, fagioli occhio nero, fagioli azuki verdi, piselli, farro perlato, orzo perlato)

2 cucchiai riso
1 uovo sodo
1 carota
3 cucchiai passata di pomodoro
1 cucchiaino olio
1 spicchi di aglio
sale
rosmarino, aneto


- i legumi e i cereali lavati bene e lasciati in acqua fredda insieme al riso per 20-30 minuti
- messi in pentola con la carota tagliata a fette, acqua fredda salata, olio, uno spicchio d'aglio intero, passata di pomodoro e facciamo cuocere quanto basta ( meno di un ora per la mia quantità)
- nei ultimi minuti di cottura ho aggiunto un rametto di rosmarino e aneto
- ho servito con spicchi di uovo sodo


in romana :

4 linguri legume si cereale ( mai multe feluri de linte si de fasole si mazare, orz si griu /arpacas)
2 linguri orez
1 morcov
1 ou fiert
3 linguri suc de rosii
1 lingurita ulei
sare
1 catel de usturoi
rozmarin si marar



- am spalat legumele si cerealele si le-am lasat impreuna cu orezul la umflat in apa rece pt cca 20 minute ( asa scria pe punga mea ... fiecare le pune la inmuiat sau fiert dupa instructiuni )
- le-am fiert in apa rece sarata impreuna cu morcovul taiat felii, sucul de rosii, ulei, catelul de usturoi intreg pe care l-am aruncat la sfirsit ( mai putin de 1 ora in cazul meu, depinde de legume si cereale)
- in ultimele minute de fierbere am adaugat o ramurica de rozmarin si de marar
- am servit cu sferturi de ou fiert



 english



4 tablespoons vegetable and grain "soup fancy" organic (red lentils, yellow lentils,green  lentils, black eye beans, azuki beans, green peas,  pearl barley, buckwheat . )
2 tablespoons rice
1 egg
1 carrot
3 tablespoons tomato paste
1 teaspoon oil
1 clove garlic
salt
rosemary, dill

- Wash the vegetables  and cereals mix and let in cold water with the rice for 20-30 minutes
- Put in a pot with the carrot slices, cold salted water, oil, a whole garlic clove, tomato sauce and let it  cook 
- when ready add rosemary and dill
- I served it with  boiled egg slices