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martedì 14 aprile 2009

Riso, asparagi e gorgonzola - Orez cu sparanghel si Gorgonzola





Cuocete a vapore gli asparagi e affettate la porzione tenera dei gambi a rondelle
Tostare il riso nel burro ( o olio) con le rondelle di asparagi mescolandolo spesso e bagnando con il brodo di verdure. Portate a cottura aggiungendo poco per volta il brodo bollente.
Quando il riso e cotto (al dente ) aggiungete alcuni cubetti di formaggio Gorgonzola.

Il resto del formaggio Gorgonzola scioglietelo con poca panna o burro a bagno maria o sul fuoco fino quando ottenete una crema.

Servite il riso con le punte di asparagi versando sopra la crema di Gorgonzola.


In romana :

Coaceti la aburi sparanghelul curatat (spalat bine sub jet de apa rece, taiati partea alba si lemnoasa iar restul tulpinei o curatati cu acel cutit pentru cartofi sua morcovi ... tinind de un capat si de celalalt fiecare fir de sparanghel si indoind, acolo unde se rupe singur este exact partea lemnoasa care se separa de partea frageda si buna de mincat ). Tulpinile (partea frageda) le taiati rondele iar fifurile le tineti separat.

Caliti orezul in unt sau ulei si adaugati tulpinile taiate rondele, stropiti cu supa (apa in care ati fiert 1/2 de ceapa, un morcov, un pastirnac, 1 tulpina de telina ...) si amestecati mereu adaugin supa fierbinte de cite ori aceasta scade pina cind orezul este gata (al dente).

Adaugati citeva cuburi de brinza Gorgonzola si amestecati bine orezul dupa ce ati stins flacara.

Separat topiti restul de brinza Gorgonzola cu putina smintina dulce sau putin unt.

Serviti orezul peste care puneti virfurile de sparanghel si turnati crema de brinza.