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lunedì 25 maggio 2009

Patate (estive) tatuate - Cartofi (estivi) tatuati



ingredienti:

patate
olio
sale
erbe aromatiche

- le patate sbucciate , tagliate a fette di 1 cm e lessate a metà
- scolate e asciugate le mettiamo sulla teglia con carta da forno
- scaldiamo il forno alla temperatura massima
- aduggiamo su ogni fetta di patata una fogliolina e spennelliamo di olio, spolveriamo di sale e inforniamo per pochi minuti fino quando le patate sono dorate e anche cotte


in romana :

ingrediente :

cartofi
ulei
sare
plante aromatice proaspete ( marar, rozmarin, salvie, patrunje, menta etc )


- cartofii curatati si taiati felii de 1 cm grosime ii fierbem in apa sarata doar pe jumatate, cit sa intre furculita sau o scobitoare in ei dar fara sa fie fierti sufiecient ( sa nu se rupa )
- ii scurgem si ii uscam cu un servet apoi ii asezam pe o tava cu hirtie de copt
- asezam pe fiecare felie frunzele si ungem cu ulei apoi presaram sare groasa si coacem la foc maxim in cuptorul deja incalzit pina cind cartifii sunt rumeniti ( nu mai mult de 10 minute dupa parerea mea )