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mercoledì 9 settembre 2009

Velouté de fanes de radis au basilic -Vellutata di foglie di ravanelli e basilico



servita come una crema tiepida o calda con scaglie di formaggio grana /
 cu felii subtiri de brinza grana (sau parmezan)



                              servita come zuppa fredda con yogurt greco / cu iaurt



ingredienti :

2-3 patate
1 cipolla piccola ( o 1/4 di una cipolla media)
2 mazzetti di foglie di ravanelli
brodo vegetale
sale, olio

basilico
yogurt
formaggio grana


- lessare le patate sbucciate e tagliate a cubetti con le foglie di ravanelli lavate per bene e con la cipolla nel brodo (già salato) fino quando risultano molto morbide
- togliere il brodo e frullare le patate, le foglie e la cipolla con il minipimer( o nel blender ) aggiungendo brodo quanto basta per ottenere la crema secondo i vostri gusti piu' o meno liquida
- allungate con 1-2 cucchiai di yogurt ( o panna fresca), le foglie di basilico, un filo di olio e un pizzico di sale e frullate ancora un po'
- servite tiepida o calda, più liquida, con scaglie di formaggio grana ( o parmigiano) o servite come una zuppa fredda versando sopra del yogurt o panna


in romana

sau mai bine zis ... Supa crema din frunze de ridichi cu busuioc


ingrediente:

2-3 cartofi medii
frunzele de la 2 legaturi de ridichi
1 ceapa mica ( sau cum am pus eu numai 1/4 dintr-o ceapa normala)
supa de legume
sare si ulei

frunze proaspete de busuioc
brinza Grana sau parmezan
iaurt

-fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi cu frunzele (inclusiv coditele) de la ridichi (spalate foarte bine) si cu ceapa curatata in supa deja sarata pina cind tpate ingredientele rezulta fierte bine de tot
- scurgem supa separat intr-o oala si cartofii, frunzele si ceapa le mixam in robot, blender sau cu mixerul vertical pina obtinem o pasta, adaugam supa cit este nevioie in functie de cit de subtire sau de groasa vrem sa obtinem supa crema
- adaugam frunzele de busuioc si 1-2 linguri de iaurt ( sau de smintina) si mixam putin cit sa se incorporeze, sare daca mai e nevoie si putin ulei
- servim calda sau calduta, mai lichida, adaugind felii subtiri de brinza grana sau parmezan (daca vreti puteti rade chiar pe razatoarea mica si presarati deasupra .. dupa cum va place) sau serviti ca o supa rece, mai groasa, dupa ce ati tinut-o in frigider adaugind deasupra iaurt sau smintina