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venerdì 18 giugno 2010
Insalata di miglio e zucchine - Salata de mei si dovlecel - Millet and zucchini / cougettes salad
per 2:
100 gr miglio
acqua e sale
2 zucchine piccole
basilico, prezzemolo
pepe
olio
- facciamo lessare il miglio in acqua salata e lasciamo raffreddare
- lavare le zucchini e tagliarle a fette non troppo sottili
- salare le zucchine e farle rosolare con un filo d’olio e sale in una padella finché saranno dorate, aggiungere pepe macinato fresco. Spegnere e fare raffreddare prima di unire al miglio freddo.
- aggiungere al miglio il basilico e il prezzemolo tritati e l’olio crudo
servite tiepido oppure freddo
in romana:
pentru 2 portii:
100 gr mei
apa si sare
2 dovlecei mici
busuioc, patrunjel
piper
ulei
- fierbem meiul in apa sarata si il lasam sa se raceasca ( putem sa il fierbem in multa apa si apoi sa il scurgem sau putem sa fierbem folosind proportia 1 masura de mei si 2-3 de apa, fierbem 20 minute apoi stingem focul punem capacul si lasam sa se umfle meiul )
- spalam dovleceii si ii taiem felii nu prea subtiri
- saram feliile de dovlecel si le rumenim intr-o tigaie cu putin ulei ( sau cdhiar si pe gratar), piperam . Le lasam sa se raceasca inainte de a le adauga in meiul rece.
- adaugam busuiocul si patrunjelul tocate marunt si putin ulei
servim rece sau la temperatura camerei
english:
for 2:
100 gr millet
water and salt
2 small zucchini/courgettes
basil, parsley
pepper
oil
- Boil the millet in salted water and let it cool
- Wash the zucchini and cut into slices not too thin
- Salting the zucchini and cook them in olive oil (1 tablespoon) and salt until they are golden, add fresh ground pepper. Turn off and allow to cool before adding the cold millet.
- Adding basil, parsley and oil
served lukewarm or cold