Ci sono anche qui...

mercoledì 22 settembre 2010

Zuppa di farro e salsiccia - Spelt/wheat and sausage soup - Supa cu griu/arpacas si cirnat

                         


ingredienti x4

150 gr farro *
pomodori secchi, peperoni freschi e/o secchi
2 salsicce (bolognese)
brodo vegetale 1000 ml
1 bicchiere passata grossa di pomodoro
1 cipollotto
olio, sale, pepe, origano, basilico
parmigiano

il farro che ho usato era già saporito come c'e la dicitura sulla confezione con pomodori e peperoni secchi, cipolla e origano e cuoce in solo 30 minuti

- cuocete il farro con olio, brodo , cipolla, pomodori secchi e peperoni a cubetti  piccolo passata di pomodoro
- mettiamo le salsicce tagliate a pezzi in una teglia e inforniamo nel forno molto caldo fino quando sono pronti, arrostiti
- aggiungiamo le salsicce cotte nella zuppa di farro saporito e lasciate cuocere per un paio di minuti, aggiungete l'origano e il basilico, sale e pepe e spegnete la fiamma
- servite con una spolverata di Parmigiano o Grana


in romana

ingrdiente x4

150 gr griu *
rosii uscate, ardei proapeti sau/ si uscati *
2 cirnati proaspeti (am folosit un tip de cirnat crud  local )
supa vegetala 1000 ml ( sau apa in care fierbeti un morcov, o tija de telina si ceapa )
1 pahar suc de rosii cu pulpa
1 ceapa mica
1 lingura de ulei, sare,piper , oregano, busuioc
Parmezan

* griul folosit de mine era deja aromatizat cu rosii si ardei uscati, ceapa si oregan si cel mai important fierbe numai in 30 minute fara sa fie lasat la inmuiat.. deci daca voi folositi alt fel de griu atunci trebuie sa urmati indicatiile de pe cutia / punga lui.

- puneti griul in oala cu rosiile si ardeii si ceapa intreaga, ulei, supa vegetala si sucul de rosii cu pulpa (sau citeva rosii decojite si fara simburi a caror pulpa o taiati marunt )
- punem cirnatii intr-o tava dupa ce i-am taiat bucatele si ii coacem in cuptor la foc mare pina se rumenesc
- cind griul e fiert adaugam cirnatii copti ( cutot cu grasimea lasata in tava) adaugam si oregano, busuiocul, sare si piper si mai dam un clocot apoi stingem focul
- servim cu putin parmezan ras

english

ingredients x4

150 grams spelt /wheat *
dried tomatoes, peppers fresh or dried
2 sausages
1000 ml vegetable broth
1  cup tomato sauce ( with chopped tomato)
1 spring onion
oil, salt, pepper, oregano, basil
parmesan

*I used a kind of spelt/wheat  there was already flavorful with dried tomatoes, bellpeppers, onion and oregano and time to cook only 30 minutes

- Cook the spelt/wheat with oil ( 1 tablespoon), broth, onion, tomatoes and bell peppers in small cubes, tomato sauce
- Put sausage cut into pieces in a baking dish and bake in oven (very hot) until browned
- Add the sausages already cooked in the wheat soup and simmer for a couple of minutes, add oregano and basil, salt and pepper and turn off the heat
- Served with a sprinkling of Parmesan or Grana