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mercoledì 22 dicembre 2010

Coste impanate - Swiss Chard with Parmesan breadcrumbs - Snitele din frunze de sfecla





la parte bianca delle coste di bietola
uovo
pangrattato
Parmigiano o grana grattugiato
sale

- tagliate e lavate la parte bianca delle coste ( bietola)
- le sbollentate in acqua salata per 5 minuti e poi le togliete e le lasciate che si asciugano
- passate le coste per l'uovo sbattuto e poi nel pangrattato con parmigiano o grana grattugiato per due volte
- friggete le coste nel olio bollente fino quando risultano dorate, e toglietele dal olio sulla carta per assorbire l'olio


in romana   


*Bietola este un soi de sfecla ( beta vulgaris), mai exact Beta vulgaris Cycla-Chenopodiacee care spre deosebire de celelalte soiuri ( sfecla furajera, de zahar sau rosie ) nu are radacina dezvoltata ci partea alba, tulpina / piciorul frunzelor.

partea alba si carnoasa a frunzelor de sfecla *
ou
pesmet
Parmezan ras
sare

- taiati si spalati partea alba a frunzelor de sfecla ( bietola)
- fierbeti partea alba a frunzelor in apa sarata cca 5 minute apoi le scoateti si le uscati si lasati la rcit 
- treceti de cite doua ori partea alba a frunzelor deja oparita, prin ou batut si pesmet amestecat cu parmezan 
- prajitile in ulei fierbinte pina cind devin aurii apoi le scoateti pe hirtie ca sa absoarba uleiul in exces

english

the white part of the swiss chard / mangold
egg
bread crumbs
Parmesan
salt

- Cut and wash the white part of the swiss chard
- Boil it in salted water for 5 minutes. Drain well.
- past twice the swiss chard to the beaten egg and then to bread crumbs mix with grated parmesan twice
- Fry in hot oil until golden brown, remove and drain off excess oil with paper towels