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domenica 12 giugno 2011

Minestra di riso e piselli al sapore di limone - Supa de orez si mazare cu aroma de lamiie - Lemony Soup with Peas & Rice


700 ml brodo di pollo
100 gr riso
240 gr piselli ( freschi, surgelati o già cotti*)
sale
1 limone succo e scorza ( volendo si può usare più o meno di questo succo di limone )
menta fresca
1 cucchiaio olio di oliva

Scaldate l'olio nella pentola dove preparate la minestra, aggiungete il riso e lasciate alcuni secondi sul fuoco. Versate il brodo caldo e lasciate cuocere a fuoco basso . Dopo 10 minuti aggiungete 1 cucchiaio di succhi di limone, sale, menta fresca e tritata e i piselli ( * se i piselli sono già cotti si aggiungono solo alla fine ). Lasciate sobbollire fino quando il riso e i piselli sono pronti.

Alla fine aggiungete più succo di limone se vi piace , a me piace con più limone e menta fresca.

Servite tiepido con menta fresca.

in romana

700 ml supa de pui
100 gr orez
240 gr mazare ( din conserva *, proaspata sau congelata)
sare,
1 lamiie - coaja si zeama ( mai mult sau mai putina zeama depinde cit de acra va place )
menta proaspata
1lingura de ulei de masline

Incalziti uleiul in cratita in care o sa fiarba supa, adaugati oreazul si lasati citeva secunde dupa care varsati supa fierbinte si lasati sa fiarba la foc potolit., fara clocote .
Dupa 10 minute adaugati 1 lingura de zeama de lamiie si toata coaja rasa, putina menta tocata , sare, si mazarea daca e proaspata sau congelata ( daca e din conserva o adaugati dupa ce orezul e fiert) si amestecati. Lasati sa fiarba òa foc linistit pina cid orezul e gata ( in principiu alte 6-8 minute).

Cind e gata adica cind si orezul si mazarea sunt fierte adaugati si restul de zeama de lamiie sau nu mai adaugati, gustati si in functie de gustul vostru actionati . Mie imi place cu mai multa lamiie si menta .

Serviti la temperatura camerei cu menta proaspata .
In farfurie puneti mai mult sau mai putin orez dupa cum va place voua, eu o prefer mai bogata in orez ca sa semene mai mult cu retetele italiene ( minestra di riso).


english

700 ml chicken stock
100 gr rice
240 gr peas ( fresh or frozen)
salt,
1 lemon zested and juiced ( less or more as you like )
fresh mint
1 tablespoon olive oil

Heat a tablespoon of olive oil in saucepan at medium heat. Add the rice and let cook for few seconds, pour in the stock and let boil/ cook it. After 10 minutes add 1 teaspoon of lemon juice and the lemon zest, some mint, salt, peas and stir. Let the soup cook (gentle simmer).

At the end, when the rice and peas are ready add the rest of lemon juice, more lemon or dont' add . It is your choice . I like a little bit more lemon juice and mint .

Serve it room temperature with fresh mint.