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venerdì 30 settembre 2011

Fagioli Borlotti freschi con salsiccia - Fasole cu cirnati - Fresh Borlotti bean with sausage






ingredienti per 2:


fagioli borlotti sgranati quanti stano in 2 piatti fondi
2 carote
1 gambo di sedano
1 cucchiaio di cipolla tritata
1 cucchiaino concentrato di pomodoro
2 pomodori secchi
sale. olio, 2 foglie di alloro
3 salsicce bolognese


Mettiamo i fagioli sgranati a bollire in acqua fredda che li copre di un palmo / 8 cm . Aggiungiamo le carote, sedano e una foglia d'alloro. Lasciamo bollire, il sale si aggiunge alla fine.
Quando i fagioli sono cotti scolate tutto, togliete le carote e tagliatele a fette e buttate il sedano. Mettete in una pentola un cucchiaio d'olio e la cipolla, lasciamo che la cipolla diventa morbida e aggiungiamo la salsiccia tagliata e il concentrato di pomodoro. Fatte rosolare tutto per quasi 2 minuti, aggiungere i fagioli e i pomodori, l'altra foglia di alloro e l'acqua quanto basta per coprire tutto. 
Lasciate cuocere fino quando l'acqua scade. 





in romana

fasolea boabe proaspata este cea care culeasa toamna o scoatem noi din teci, boabele nu sunt uscate ca cele care se pastreaza peste iarna si deci este extrem de frageda si buna ( fierbe repede ) 

ingrediente pentru 2 portii :

2 farfurii fasole boabe,proaspata, curatata din teci
2 morcovi medii
1 tulpina de telina
1 lingura de ceapa tocata 
1 lingurita de concentrat de rosii
2 rosii uscate taiate marunt ( sau in lipsa lor 1-2 rosii fara pielita taiate cuburi sau rase pe razatoare)
sare, ulei, 2 frunze de dafin
3 carnati proaspeti


Punem fasolea la fiert in apa rece cat sa o acopere cu inca o palma impreuna cu morcovii curatati, tulpina de telina, 1 frunza de dafin si sare

Cind fasolea este fiarta o scurgem, scoatem morcovii si ii taiem rondele. Punem intr-o cratita sau tigaie 1 lingura de ulei impreuna cu ceapa (ceapa se pune in uleiul rece altfel se arde ), lasam sa se prajeasca fara sa se arda  la foc foarte mic. Adaugam felii de carnat ( cel folosit de mine este un cirnat proaspat de porc ). Lasam pe foc pina cind se rumeneste putin cirnatul si adaugam concentratul de rosii. Mai lasam pe foc amestecind bine circa 2 minute apoi adaugam fasolea, morcovii, rosiile uscate tocate, frunza de dafin si apa cat sa acopere .
Eu nu am adaugat sare pentru ca fasolea a fost deja fiarta in apa cu sare iar cirnatul este de felul lui sarat si aromatizat cu vin deci cu un gust puternic, insa daca credeti ca trebuie sa adaugati sare gustati si adaugati mai spre sfirsit.

Lasam sa fiarba pina cind sosul scade .




english


2 bowls / soup plates with fresh and shelled borlotti beans
2 carrots
1 stalk celery
1 tablespoon chopped onion
1 teaspoon concentrated tomato paste
2 sun-dried tomatoes
salt, oil, 2 bay leaves
3 fresh Italian sausage



Remove the beans from the pods and place in a saucepan with carrots, celery and 1 bay leave. Add water to cover around 8 cm more and cook until the beans are softened. Don't add salt until the beans are already cooked.
Drain the beans, cut the carrots. Put in a pan oil, onion and let cook until the onion it is soft, add the sausage and the tomato concentrate,  drain all the cooked  beans, remove the carrots cut into slices and take it off the celery ( we do not need it now). Put oil and onion in a pan and let it  becomes soft, add the chopped sausage and fry it and at the end and concentrated tomato paste. Let cook everything for about 2 minutes, add the sun dried tomatoes (or 2 grated or diced fresh tomatoes ) and beans, the other bay leaf and water enough to cover everything. Do not add salt if the sausage is already salty.
Turn the heat down and allow this to simmer until everything is cook.