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venerdì 25 novembre 2011

Minestra di zucca e latte fermentato/yogurt - Ciorba de dovleac cu lapte batut/iaurt - Pumpkin and fermented milk/yogurt soup



ingredienti:

300 gr zucca già sbucciata
400 ml acqua o brodo vegetale
1 cucchiaio olio ( semi, oliva)
sale
1 cucchiaino cipolla tritata
aneto tritato
1 bicchiere di yogurt o kefir o latte fermentato

- nella pentola mettiamo la cipolla con la zucca a cubetti e il sale, facciamo sudare  sul fuoco alto nella pentola coperta un paio di minuti
- Aggiungiamo l'acqua e lasciamo bollire fino quando la zucca è morbida.
- Una volta pronta spegnere il fuoco e aggiungere lo yogurt e l'aneto tritato, mescolate e coprite con il coperchio. Lasciate raffreddare alcuni minuti prima di servire.
Si può servire anche fredda . Buonissima con il pane abbrustolito.



in romana


300 gr dovleac deja curatat de coaja si simburi si taiat cuburi
400 ml apa sau supa
1 lingura de ulei
sare
1 lingurita de ceapa tocata
marar tocat
1 paharel de iaurt mai lichid sau lapte batut, kefir, zer


- in oala de ciorba am inabusit ceapa si cuburile de dovleac cu uleiul si sarea, am adaugat apa si am pus capacul
- am lasat sa fiarba pina s-a inmuiat dovleacul si cum vroiam ciorba mai densa am lasat sa fiarba putin mai mult si am amestecat ca o parte din cuburilòe de dovleac sa se striveasca si sa dea consistenta
- cind a fost gata am tras oala de pe foc si am adaugat iaurtul si mararul tocat ( al meu era uscat ) , am amestecat, pus capacul si m lasat sa se odihneasca si totodata sa se mai raceasca...
- am servit.o mai aproape de temperatura camerei dar e buna si rece si calda .


english

ingredients:

300 g pumpkin, already peeled
400 ml water or vegetable broth
1 tablespoon oil
salt
1 teaspoon minced onion
chopped dill
1 cup of yogurt or kefir or sour milk

- In a soup pot put onion, pumpkin cubes and salt. Let cook for few minutes.at high heat
- Pour water or broth, stir, reduce heat to low and simmer until the pumpkin cubes fall apart.
- When ready turn off the heat and add the yogurt and the chopped dill, stir and cover with the lid. Let cool a few minutes before serving.

You can serve it cold. Very good with  toasted bread.